Wereldkoelingdag op 26 juni, laat het ons weten over de koudeketen

- Jul 05, 2020-

26 juni Wereldkoelingsdag kan mensen''s begrip en begrip van de belangrijke rol van de koel-, airconditioning- en warmtepompindustrie en hun technologie in het moderne leven verbeteren. Koeltechniek, engineering en toepassingen zijn nauw verbonden met ons leven. Het maakt het warme klimaat leefbaar, kan vers voedsel opslaan en vervoeren, voorziet ons van efficiënte werk- en studieruimte, garandeert de beheersbare omgevingstemperatuur van productfabricage en datacentra, en bewaart medicijnen en andere benodigdheden om het leven en de gezondheid in stand te houden. 26 juni is de geboortedag van Lord Kelvin en de absolute temperatuurschaal is naar hem vernoemd. Koeling antwoordt op koelgas R410a, R32, R22, freongas R134a, koelmiddel R404a, enz.


Steve Gill, hoofd van het secretariaat van de World Refrigeration Day, zei:" De eerste World Refrigeration Day in juni 2019 was een groot succes. Vorig jaar werden meer dan 800 openbare evenementen gehouden in ten minste 153 landen. Veel online activiteiten."


Het thema van World Refrigeration Day 2020 is om het belang van de voedselkoelketen voor het leven te vieren. De koelketen biedt garantie voor het hele voedselproces, van de productieplaats tot aan de tafel, en het belang van de koelketen voor het publiek komt niet alleen tot uiting in voedsel. Wereldwijde vaccins moeten worden gekoeld voordat ze door medische professionals worden gebruikt. De koelketen is ook essentieel voor het transport en de opslag van bloed en gedoneerde organen.


Als onderdeel van de viering van World Refrigeration Day 2020, World Refrigeration Day Secretariat, ASHRAE, European Energy and Environmental Cooperation Association (EPEE), Global Food Cold Chain Council (GFCCC), International Refrigeration Society (IIR) en United Nations Environment Programme (UNEP ) lanceert gezamenlijk een evenement om het belang van de koudeketen en zijn belangrijke rol in voedselveiligheid en menselijke gezondheid te onderzoeken. Het thema van dit gezamenlijke evenement is:" Cold Chain 4 Life" ;.


GG quot; Wereldkoelingdag biedt alle mensen de gelegenheid om de enorme bijdrage van koeling en airconditioning aan de samenleving te vieren. Dit omvat landbouw- en voedselsystemen die ons allemaal kunnen voeden en die de voedseloogst, opslag, transport en marketingprocessen garanderen. De koelketen maakt dit Alles is mogelijk." James Curlin, het hoofd van de UNEP Ozone Action, zei:" We moedigen iedereen aan om op 26 juni een viering van Wereldkoelingsdag in hun land of plaats te organiseren om koeling te promoten en het geweldige werk van de airconditioningindustrie is cruciaal tot het succes van het Protocol van Montreal."


Darryl K. Boyce, President van ASHRAE, zei:" We zijn vereerd om samen te werken met andere internationale organisaties om Wereldkoelingsdag te ondersteunen ter gelegenheid van de tweede Wereldkoelingsdag en om het belang van koeling voor de moderne wereld te vieren. effect."


GG quot; Koeling is essentieel voor onze gezondheid, productiviteit en welzijn, en daar blijft het niet bij." EPEE-directeur-generaal Andrea Voigt zei:" Door energiebesparing en de conversie naar hernieuwbare energie kan koeling een belangrijke rol spelen bij het verminderen van koolstofemissies, zoals warmteterugwinning, warmteopslag en vraagresponsoplossingen."


GG quot; Onze voedselvoorziening is gebaseerd op een naadloze' koudeketen' van de boerderij of de oceaan tot de gekoelde magazijnen en gekoelde vrachtwagens van supermarktvitrines." IIR-directeur-generaal Didier Coulomb zei:" Het verminderen van voedselverspilling is het voedsel van de toekomst Een van de belangrijkste uitdagingen voor veiligheid en beperking van de opwarming van de aarde. Wereldwijd een perfecte koudeketen opzetten is de beste oplossing." Volgens IIR-gegevens vermindert de wereld voedselverspilling met ongeveer 475 miljoen ton per jaar en kan het 9,5 miljard mensen per jaar voeden. Daarnaast is de koudeketen ook cruciaal voor de veilige aanvoer van vaccins en medicijnen en voor toepassingen in de gezondheidszorg.