Waarom moet het koelsysteem worden gestofzuigd?

- Apr 26, 2020-


Koelsysteem is dat het gebruik van HFC-gas, HCFC-gas, HC-gas en HFO-gas als koelgas, voornamelijk Freon R 134 a, Koelgas R 410 a voor airconditioning, HFC-gas R {{2 omvat) }}, R 404 a, R 407 c, R 507, enz.

Koelsysteem is dat het gebruik van HFC-gas, HCFC-gas, HC-gas en HFO-gas als koelgas, voornamelijk Freon R 134 a, Koelgas R 410 a voor airconditioning, HFC-gas R {{2 omvat) }}, R 404 a, R 407 c, R 507, enz. Waarom benadrukt het koelsysteem het stofzuigen? Laten we eerst eens kijken naar de samenstelling van lucht: stikstof is goed voor 78%; zuurstof is goed voor 21%; andere gassen zijn goed voor 1%. Dus laten we 0010010 # 39; s nu analyseren 0010010 nbsp; welk effect heeft de samenstelling van het gas op het koelsysteem nadat het het koelsysteem is binnengekomen?


* 1. Het effect van stikstof op het koelsysteem

Allereerst moeten we weten dat stikstof een niet-condenseerbaar gas is. Niet-condenseerbaar gas circuleert in het systeem, geen condensatie met het koelmiddel veroorzaakt geen verkoelend effect. De aanwezigheid van niet-condenseerbare gassen op het koelsysteem Er is een groot gevaar, voornamelijk tot uiting in de verhoging van de condensatiedruk van het systeem, de verhoging van de condensatietemperatuur, de druk

De temperatuur van de compressoruitlaat stijgt en het stroomverbruik stijgt.

Stikstof komt de verdamper binnen en kan niet verdampen met het koelmiddel; het neemt ook de vervanging van de verdamper op zich. Het hete gebied voorkomt dat het koelmiddel volledig verdampt en het koelrendement wordt verminderd; Ondertussen, als gevolg van de uitlaattemperatuur Te hoog kan verkoling van smeerolie veroorzaken en het smerende effect beïnvloeden. In ernstige gevallen kan de motor van de koelcompressor worden verbrand.


* 2, de impact van zuurstof op het koelsysteem. Zuurstof en stikstof zijn ook niet-condenseerbare gassen. Vergeleken met stikstof, als zuurstof in het koelsysteem komt, zijn er deze gevaren:


1). De zuurstof in de lucht zal chemisch reageren met de koelolie in het koelsysteem om organisch materiaal te produceren, en uiteindelijk 00 1 00 1 0 nbsp; Onzuiverheden worden gevormd en komen in het koelsysteem terecht, wat leidt tot vuile verstopping en andere nadelige gevolgen.

2). Zuurstof reageert gemakkelijk met koelmiddel, waterdamp, enz. Om zuur te vormen, dat de koelolie oxideert,

Deze zuren zullen de componenten van het koelsysteem beschadigen en de isolatie van de motor beschadigen; tegelijkertijd deze zure producten

Blijft de hele tijd in het koelsysteem, in het begin zijn er geen problemen, naarmate de tijd vordert, eindelijk

Veroorzaakt schade aan de compressor.


* 3. De invloed van andere gassen (waterdamp) op het koelsysteem

1). Er zit water in het koelsysteem, het eerste effect is de gasklepstructuur, wanneer waterdamp in de gasklep komt

Wanneer het mechanisme in werking is, daalt de temperatuur snel en bereikt het water het vriespunt, wat ijsvorming veroorzaakt en de kleine gasklepstructuur blokkeert. Het doorlopende gat veroorzaakt ijsblokkering.

2). De waterdamp van de gecorrodeerde pijpleiding komt het koelsysteem binnen, het watergehalte van het systeem neemt toe, waardoor de pijpleiding en apparatuur gaan roesten en verstopt raken.

3). Produceer slibafzettingen. Tijdens het compressieproces komt waterdamp in contact met hoge temperaturen en bevriezende olie, koelmiddelen, organische stoffen, enz., Produceren een reeks chemische reacties, wat leidt tot schade aan de motorwikkelingen, metaal corrodeert en vormt slibafzettingen.


Samenvattend: om de effectiviteit van de koelapparatuur te waarborgen en de levensduur van de koelapparatuur te verlengen, de koeling Er is geen niet-condenseerbaar gas op het oppervlak en het koelsysteem moet worden geëvacueerd.