Of het koelmiddel geschikt is voor freon of nieuw koelmiddel

- Jun 05, 2019-

Of het koelmiddel goed is voor Freon of nieuw koelmiddel


Koelmiddel is een belangrijk medium voor airconditioning en koeling, ook bekend als koelmiddel en sneeuw. In de zomer, wanneer veel mensen airconditioners gebruiken, merken ze dat er minder koelmiddel voor airconditioning is en geen verkoelend effect. Wil je koelmiddel kopen, is het koelmiddel dan goed voor Freon of nieuw? Welk koudemiddel is het beste voor airconditioning thuis? Zowel Freon als het nieuwe koelmiddel zijn koelmiddelen. Wat is het verschil tussen de twee? Laten we eens kijken naar de Venus Jiaye Xiaobian.


Is het koelmiddel goed voor Freon of nieuw?


Het nieuwe koelmiddel is een nieuw type koelmiddel dat geen schade veroorzaakt aan de ozonlaag in de toepassing. Tegelijkertijd bestaat het koelmiddel gewoonlijk uit koolstof, waterstof, fluor en andere elementen, omdat het relatief stabiel en niet-toxisch is. Tijdens het aanbrengen zal Freon de ozonlaag in de atmosfeer vernietigen, waardoor veel koelapparatuur zoals airconditioners langzaam de toepassing van Freon kwijtraken.


Freon kenmerken classificatie:


Freon, ook bekend als Freon, is afgeleid van het Engelse Freon, een handelsmerk voor koelmiddelen geregistreerd door DuPont. In China is er een afwijking in de definitie van Freon, die over het algemeen wordt gedefinieerd als de algemene term voor gehalogeneerde koolwaterstoffen (voornamelijk methaan, ethaan en propaan). Volgens deze definitie kan Freon worden ingedeeld in vier categorieën: CFC, HCFC en HFC. Freon is slechts een van de koelmiddelen. De koelmiddelen kunnen worden ingedeeld in drie categorieën: hoge temperatuur (lage druk) koelmiddelen, medium temperatuur (middendruk) koelmiddelen en lage temperatuur (hoge druk) koelmiddelen.


1. Veelgebruikte Freon-koudemiddelen zijn R12, R22, R502 en R1341a, omdat andere soorten koelmiddelen nu zijn gedeactiveerd of uitgeschakeld.


2. Freon 12 (CF2CL2, R12): het is een van de meest gebruikte koelmiddelen in Freon. Het wordt veel gebruikt in kleine en middelgrote voedselopslag, huishoudelijke koelkasten en koelapparatuur zoals water- en wegkoelingstransport.


3, Freon 22 (CHF2CL, R22): het is een soort freon-koudemiddel, dat voornamelijk wordt gebruikt in huishoudelijke airconditioners en koelkasten met een lage temperatuur.


4. Freon 502 (R502): R502 is een azeotropische oplossing waarbij R12 en R22 worden gemengd in een percentage van 51,2% en 48,8%.


5, Freon 134a (C2H2F4, R134a): is een nieuw type koelmiddel, de verdampingstemperatuur is -26,5 ° C.


Wat is het nieuwe koelmiddel?


Het nieuwe koelmiddel is een nieuw milieuvriendelijk koelmiddel dat wordt gebruikt om de schade op te lossen die is veroorzaakt door het koelmiddel dat freon in het verleden heeft gebruikt. Geen fluor is schadelijk voor de atmosfeer. R410A, R134a en R407C worden vaak gebruikt. De belangrijkste die nu wordt gebruikt, is R410A. Vanwege de voordelen van R410A nieuw koelmiddel in productgebruikskenmerken, is het de toekomstige ontwikkelingstrend van koelmiddel voor airconditioners geworden.


R410A nieuw koelmiddel: R410A, is een gemengd koelmiddel, dat een mengsel is van R32 (difluormethaan) en R125 (pentafluoroethaan). Het heeft het voordeel dat het kan worden gebruikt in overeenstemming met specifieke toepassingsvereisten, zoals het beschouwen van ontvlambaarheid, capaciteit, uitlaattemperatuur en efficiëntie, een koudemiddel wordt gesynthetiseerd. R410A is kleurloos, troebel, vluchtig, kookpunt -51,6 ° C, vriespunt -155 ° C; de belangrijkste kenmerken zijn:


(1) Vernietigt de ozonlaag niet. De moleculaire formule bevat geen chloor, dus zijn ozonlaagschadepotentieel (ODP) is nul. Het aardopwarmingspotentieel (GWP) is minder dan 0,2.


(2) Zeer lage toxiciteit. De toegestane concentratie is dezelfde als die van R22, wat 1000 ppm is.


(3) Niet-ontvlambaar. De ontvlambare polariteit in de lucht is nul.


(4) Hoge chemische en thermische stabiliteit.


(5) De wateroplosbaarheid is bijna hetzelfde als die van R22.


(6) is een gemengd koelmiddel dat bestaat uit twee koelmiddelen.


(7) Niet compatibel met minerale olie of alkylbenzeenolie. (Compatibel met POE [ester smeerolie], PVE [ether smeerolie]).


Het bovenstaande gaat over de vraag of het koelmiddel goed is voor Freon of nieuw koelmiddel en welk soort koelmiddel het beste is voor huishoudelijke airconditioners. Daarom kiezen we bij het kiezen van koelmiddelen nog voor nieuwe koelmiddelen en zijn milieuvriendelijker. Kijk voor meer toevoegingsmethoden voor koelmiddelen op de officiële website van Jinxing Jiaye voor meer informatie over het delen van koudemiddelen.