Welk materiaal wordt gebruikt in droge chemische poeder voor waterafstotendheid?

- Apr 30, 2020-


Vochtbestendigheid is erg belangrijk voorDry chemisch blusmiddelZoalsAbcDry ChemischePoederBC-type brandblusmiddel ageni ,BC droge chemische stof. Hieronder is geabstraheerd uit onderzoek artikel:


* Hydrofobe componenten

Siliconenolie en hydrofobe witte koolstof vormen de hydrofobe component van duizend poederbrandblusmiddel zoalsABC chemisch poeder, die samen een overelkaar geplaatst waterafstotend veld vormen rond de deeltjes van het brandblusmiddel, en samenwerken om de waterafstotende en vochtbestendigheid van het droge poeder te behouden.


1. Siliconenolie

Siliconenolie: lineaire polysiloxaan, verdeeld volgens de groep verbonden met de belangrijkste keten silicium atoom zijgroepen, de siliconen olie die wordt gebruikt voor droge poeder brand blusmiddel is methylsiliconen olie, ethylsiliconen olie, methyl waterstof siliconen olie, ethyl waterstof siliconen olie Etc., waaronder methylwaterstof siliconen olie (202) wordt het meest gebruikt. In de waterstofhoudende siliconenolie is de verhouding van het aantal zijketenethyl-, methyl- en siliciumatomen minder dan 2, wanneer R / Si = 2, aangezien de zijgroep geen waterstofatomen heeft, de intermoleculaire kracht van het lineaire polysiloxaan zwak is, en de hydrolyse De kruiskoppelingsreactie is traag en het duurt lang voordat de siliconenolie stolt. Als gevolg daarvan, hoewel het droge poeder heeft gepolymeriseerd voor een lange tijd, het voelt nog steeds plakkerig. Wanneer 2/3<2, where="" h="" r="0.9" 1.0-1.1,="" due="" to="" active="" hydrogen="" atoms,="" there="" is="" an="" intermolecular="" hydrogen="" bond,="" the="" molecules="" are="" easily="" accessible="" to="" each="" other,="" which="" facilitates="" crosslinking.="" the="" polymer="" has="" good="" mechanical="" properties="" after="" curing.="" if="" the="" h="" content="" is="" too="" high,="" the="" crosslinking="" is="" dense,="" the="" polymer="" is="" brittle,="" and="" it="" is="" easily="" damaged="" by="" mechanical="" agitation;="" if="" the="" h="" content="" is="" too="" low,="" the="" polymer="" does="" not="" cure="" well="" and="" becomes="" soft,="" which="" affects="" the="" dry="" powder's="" performance="" and="" water="">

Nadat lineaire siliconenolie met elkaar verbonden is en gepolymeriseerd om een driedimensionale netwerkstructuur te vormen, vereist de cross-linking reactie de volgende voorwaarden: de aanwezigheid van water en katalysator. De katalysator is meestal Lewis protonische zuur, zoals geactiveerde klei, dat is een poreuze hoge specifieke oppervlakte poeder gemaakt van bentoniet door zwavelzuur behandeling. In aanwezigheid van een katalysator wordt de lineaire siliconenolie verdund en gehydrolyseerd en kruisgebonden met het oppervlak van de deeltjes van het brandblusmiddel onder hoge snelheid roeren. De katalytische reactie is homogeen. Na het uitharden wordt een siliconenoliefilm gevormd op het oppervlak van de poederdeeltjes, waarin de hydrofobe groep CH: naar buiten gericht is, omdat de methylelektronenwolk in een cilindrische vorm wordt verdeeld, de driedimensionale ruimte groot is, dus de moleculaire afstand is groot, de methylsamenhangende dichtheid is klein en de waterafstotendheid Sterk. De siliconenoliefilm bedekt het oppervlak van de deeltjes. Door zijn sterke waterafstotendheid, CH3, kan de vloeibare film geen film vormen tijdens het vormingsproces. De waterfilm maakt het oppervlak van de deeltjes niet goed nat, maar krimpt in een bolvormige vorm. Het contactgebied tussen het deeltje en het deeltjesoppervlak wordt verminderd, de neergeslagen kristalverbinding is zwak en de neiging tot agglomeratie is aanzienlijk verzwakt, waardoor het droge poederwater afstotend is

Het is het beste om een dunner te gebruiken om de siliconenolie te verdunnen tijdens de polymerisatie, zodat de spiraalstructuur van de siliconenolie onregelmatig kan worden gekruld, wat moleculaire polariteit laat zien, wat gunstig is om zich te verspreiden op het oppervlak van de brandblusdeeltjes voor de volgende kruiskoppelingsreactie.


2. Hydrofobe silica

Hydrofoob wit carbon zwart is gemaakt van witte koolstof zwart door hydrofobisatie behandeling van siliconen olie. Er zijn alcohol hydroxyl groepen op het oppervlak van wit koolstof zwart, die worden gedehydrogeneerd met waterstof-bevattende siliconen olie worden gebonden. Bovendien ondergaat het geadsorbeerde water in de poriën van wit koolstofzwart ook dehydrogenatiereactie met waterstofhoudende siliconenolie, en de fysieke adsorptie van siliconenoliepolymeer op het oppervlak van wit koolstofzwart is de belangrijkste.

Na de toevoeging van hydrofobe witte koolstof zwart, als gevolg van de zeer fijne deeltjesgrootte (boven 1000 mesh), is het volledig verspreid tussen de deeltjes en verder supplementen de gebieden die niet worden gedekt door de siliconen olie. De hydrofobe witte koolstof zwart tussen deeltjes speelt niet alleen een rol van fysieke scheiding, maar ook vooral afstoot de vloeibare film van aangrenzende deeltjes, waardoor ze moeilijk te verbinden en het verminderen van de neiging van agglomeratie. Hydrofobe witte koolstof zwart en siliconen olie make-up voor elkaar in water afstotendheid, en samen vormen een bovengeplaatst waterafstotend veld.


ABC dry powder chemical fire extinguishing agent