Wat is de reden voor een slecht koeleffect van airconditioner en de oplossing ervan?

- Aug 29, 2020-

Reden 1: Onvoldoende koelmiddel (algemeen bekend als gebrek aan ammoniak)


De meeste van deze reden is dat de airconditioner is gebruikt voor drie of vier jaar, dat is een normaal verschijnsel van de normale consumptie van airconditioning koelmiddel als gevolg van langdurig gebruik. Op dit moment, voeg gewoon koelmiddel. Er zijn ook koelmiddel lekken veroorzaakt door de installatie redenen of de redenen van de machine zelf. Dit is een veel voorkomende en relatief gemakkelijk te vinden oorzaak, die kan worden gecontroleerd met een drukmeter.


Oplossing:voeg het koelmiddel toe dat op het naamplaatje van de airconditioner staat en controleer of de koelpijpaansluiting strak isReden 2: De airconditioner wordt lange tijd niet schoongemaakt en onderhouden


Nadat de airconditioner voor een bepaalde periode is gebruikt, moeten de binnenunit en de buitenunit regelmatig worden gereinigd, zoals één keer per jaar. Nadat de binnenunit en de buitenunit lange tijd zijn gebruikt, zal het oppervlak van de radiator veel stof, afval en ander vuil absorberen, zodat het warmteafvoereffect van de radiator slecht is en de koeling van de airconditioner verzwakt is. Bovendien, als de binnenunit lange tijd niet wordt gereinigd, kan de lucht in de kamer onhygiënisch zijn en kan de airconditioning ziekte gemakkelijk worden beïnvloed.


Oplossing:Regelmatig de binnenunit en buitenunit van de airconditioner schoonmaken en onderhouden
Reden 3: onvoldoende aantal airconditioners


Er zijn vele redenen voor deze niet-koeling, zoals: het aantal airconditioners komt niet overeen met het gebied van de kamer, de kamer is relatief onverzegeld (zoals de deuren en ramen zijn niet goed gesloten), er zijn warmtebronnen in de kamer (zoals meer computers, en de glazen ramen zijn blootgesteld aan het westen. Ernstig etc.). Om dit soort problemen op te lossen, kan over het algemeen alleen het aantal airconditioners toenemen, de luchtdichtheid van de gebruiksomgeving verbeteren en de warmtebron in de gebruiksomgeving van de airconditioner verminderen (zoals het uitschakelen van onnodige elektrische apparatuur, het installeren van gordijnen op ramen of zelfs het doen van externe arcering), enz. Begin met.


Oplossing:Overeenkomen met de koelcapaciteit die nodig is voor de vermogensruimte van de airconditionerReden 4: De omgevingstemperatuur van de buitenunit is te hoog


Dit soort niet-koeling situatie is gebruikelijk wanneer onze outdoor unit is geïnstalleerd in een relatief gesloten ruimte of de temperatuur rond de buitenunit is te hoog (zoals geïnstalleerd op een balkon zonder parasol). Om er mooi uit te zien in sommige onroerend goed, de outdoor unit is geïnstalleerd in een kleine verborgen ruimte of zelfs meerdere buitenunits zijn geplaatst in een kleine ruimte, zodat het uiterst gemakkelijk is om de buitenunit te veroorzaken om niet soepel te ventileren, waardoor de warmte die door de radiator wordt uitgestoten niet weg te stromen. De koeling van de airconditioner is verzwakt.


Oplossing:Verander de gebruiksomgeving van de buitenunit (ga weg van de omgeving met hoge temperaturen, schaduw de buitenunit, verbeter de ventilatie omgeving rond de buitenunit)


Reden 5: onvoldoende stroomspanning


Dit soort problemen manifesteert zich als: wanneer de spanning normaal is, is de airconditioner ook normaal. Wanneer de spanning instabiel is, vooral tijdens het piekstroomverbruik, is dit fenomeen eerder waarschijnlijk. Het zal soms van invloed zijn dat de airconditioner niet afkoelt (de interne machine werkt, de compressor werkt niet). We moeten beginnen met het verstrekken van een stabiele spanning om het probleem op te lossen.


Oplossing:normale stroomspanning behouden