Wat is de reden voor airconditioning in de auto die niet koelt?

- Jun 27, 2019-

Wat is de reden dat auto-airconditioning niet koelt?

Voor de airconditioning van auto's is het meest voorkomende probleem dat we tegenkomen dat na één winter, wanneer de airconditioner wordt ingeschakeld, wordt vastgesteld dat de koelcapaciteit van de airconditioner is afgenomen; zelfs sommige stopcontacten van de airconditioner van het voertuig blazen hete lucht. Wat is de reden dat auto-airconditioning niet koelt? Wat als de airconditioner in de auto niet koelt?


De reden waarom de autoairconditioner niet koelt


Airconditioners in auto's worden niet gekoeld. Het fenomeen van onvoldoende airconditioning en soms geen koeling wordt veroorzaakt door het koelsysteem. Behalve dat van de onderhoudsmedewerkers een goede diagnose en methoden vereist is, vereist het onderhoudsproces ook onderhoud. Zorgvuldig en nauwgezet kan de fout volledig en volledig verhelpen. Tegenwoordig zijn auto's in principe uitgerust met airconditioners, die bestuurders een comfortabele omgeving bieden in verschillende seizoenen, maar wanneer de airconditioners lange tijd werken, zullen verschillende fouten optreden, vooral Dit fenomeen van onvoldoende koeling komt ook vaker voor, dus vandaag Ik wil graag met u het principe van auto-airconditioning bespreken en de oorzaak van storingen en onderhoud van onvoldoende koeling. Voordat we de redenen voor het niet-koelen van airconditioners in auto's begrijpen, moeten we eerst het werkingsprincipe van het koelsysteem voor airconditioning en de samenstelling en functie van het airconditioningsysteem begrijpen!


Het airconditioningsysteem van de auto wordt het airconditioningsysteem van de auto genoemd. Het belangrijkste doel is om een comfortabele binnenomgeving te bieden voor de inzittenden in elk klimaat en rijomstandigheden. De milieueisen van mensen verschillen vaak vanwege fysieke fitheid, leeftijd, geslacht, gewoonten en gezondheid. Maar onder normale omstandigheden zijn de eisen van de meeste mensen nog steeds ongeveer hetzelfde. De juiste temperatuur, de juiste luchtvochtigheid, de juiste luchtstroom en de schone lucht vormen de drie elementen van airconditioning: temperatuur, vochtigheid en reinheid. Een compleet airconditioningsysteem voor de auto bereikt het doel om een comfortabele omgeving in de cabine te creëren door temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en ventilatie aan te passen.


Ten eerste, de algemene samenstelling en functie van airconditioningsystemen voor auto's, airconditioningsystemen bestaan meestal uit de volgende vijf systemen:


(1) Koelsysteem: koeling of ontvochtiging van de binnenlucht of de frisse lucht die het interieur van buitenaf binnenkomt om de binnenlucht koel en comfortabel te maken.


(2) Verwarmingsluchtsysteem: het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het verwarmen, verwarmen van de binnenlucht van het voertuig of de frisse lucht die het interieur van buitenaf binnenkomt om het doel van verwarming en ontvochtiging te bereiken.


(3) Ventilatiesysteem: de externe frisse lucht wordt de cabine aangezogen om ventilatie en ventilatie te bieden. Tegelijkertijd speelt ventilatie ook een goede rol bij het voorkomen van beslaan van de voorruit.


(4) Luchtzuiveringssysteem: verwijdert stof, geur, rook en giftige gassen uit de lucht in het voertuig om de binnenlucht schoon te maken. Systeem: Regelt de temperatuur en druk van het koel- en verwarmingssysteem en regelt de temperatuur, het luchtvolume en de stroomrichting van de lucht in het voertuig en verbetert de normale werking van het airconditioningsysteem.

Ten tweede, het werkingsprincipe van automotive koelsysteem voor airconditioning


(I) Werkingsprincipe van koelsysteem voor airconditioning voor auto's Het koelsysteem voor airconditioning voor auto's bestaat uit een compressor, een condensor, een vloeistofopslagdroger, een expansieventiel, een verdamper en een ventilator. Zoals getoond in figuur 1, zijn koperen buizen (of aluminium buizen) en hogedruk rubberen buizen tussen de componenten verbonden om een gesloten systeem te vormen. Wanneer het koelsysteem werkt, circuleren de verschillende toestanden van het koelgeheugen in dit gesloten systeem en elke cyclus heeft vier basisprocessen:


1. Compressieproces: de compressor zuigt het koudemiddelgas bij lage temperatuur aan de uitlaat van de verdamper en comprimeert dit in een gasuitlaatcompressor voor hoge en hoge druk.


2. Exotherm proces: het oververhitte koelgas op hoge temperatuur en hoge druk komt de condensor binnen. Door de druk- en temperatuurdaling condenseert het koelgas in een vloeistof en geeft een grote hoeveelheid warmte af.


3. Smoorproces: Nadat de koelvloeistof met hogere temperatuur en druk door het expansie-apparaat is gepasseerd, wordt het volume groter, dalen de druk en temperatuur sterk en wordt het expansie-apparaat verwijderd door nevel (fijne druppeltjes).


4. Endotherm proces: de nevelige koelvloeistof komt de verdamper binnen, zodat het kookpunt van het koelmiddel veel lager is dan de temperatuur in de verdamper, zodat de koelvloeistof verdampt tot een gas. De omringende warmte wordt tijdens het verdampingsproces in grote mate geabsorbeerd en vervolgens komt de lage-temperatuur lage-druk koelmiddeldamp weer in de compressor.


Het bovenstaande proces kan herhaaldelijk worden uitgevoerd om het doel van het verlagen van de temperatuur van de lucht rond de verdamper te bereiken.


Het ontbreken van koeling of airconditioning van auto-airconditioners is een veel voorkomende fout van airconditioners. De basisonderhoudsmethoden kunnen worden beheerst door algemeen onderhoudspersoneel, dat wil zeggen, beginnend met een eenvoudig onderdeel en het vinden van de oorzaak of het onderdeel door middel van eye-viewing, sensorische inspectie genoemd. Een andere detectiemethode, de meterdetectiemethode, wordt gemakkelijk over het hoofd gezien. Deze methode kan vaak helpen om de oorzaak van de fout nauwkeurig en snel te achterhalen.