Wat Is de sleutel tot het oplossen van de condensor probleem voor de dissipatie van de warmte

- Aug 30, 2018-

Wat is de sleutel tot het oplossen van de condensor probleem voor de dissipatie van de warmte?

 

Op het gebied van medische apparatuur, ongeacht wat voor soort apparatuur, moet de gebruiker aandacht besteden aan het onderhoud en het onderhoud van elk onderdeel na het gebruik ervan voor een periode van tijd. De ultra-lage temperatuur koelkast als voorbeeld nemen, moet er met name aandacht te schenken aan het probleem van de omvang van de shell-and-tube condensor.

cfc refrigerants.jpg

Het is wel verstaan dat schaal wordt meestal aangeduid als "rust", waarin wordt verwezen naar de kristallen gevormd door de constante wrijvingscoëfficiënt en accumulatie van onzuiverheden in natuurlijk water. De thermische geleidbaarheid is zeer slecht, die gemakkelijk is van invloed op de warmteafgifte van de apparatuur. Daarom, teneinde te verlengen de levensduur van de ultra-lage temperatuur koelkast, moet de schaal op het oppervlak van de shell-and-tube condensor tijdig worden verwijderd.

 

Dus, wat zijn de methoden voor het verwijderen van de schaal van de shell-and-tube koude val? De industrie ingevoerd drie methoden van mechanische ontkalken, chemische beitsen en ontkalken en elektronische magnetische water ontkalken. Hieronder zal Xiaobian introduceren het beginsel en de reikwijdte van het ontkalken van deze methoden.

 

Mechanische ontkalken

De buis-achtige koude verdachte mechanische ontkalken methode is een methode voor de condensor van de koeling buis met behulp van een zachte schacht wasmachine ontkalken, en is bijzonder geschikt voor een verticale shell-and-tube condensor.

De specifieke bewerking moet eerst trekken het koelmiddel in de condensor, en sluit vervolgens alle afsluiters die zijn aangesloten op het koelsysteem van de condensor te waarborgen van de normale levering van het koelwater van de condensor en gebruik vervolgens de paraplu gear-vormige schraper in combinatie met de zachte as wasmachine. De uitbreidingskaart van de condensor is gedraaid en descaled van boven naar beneden, en de circulerende koelwater wordt gebruikt om te koelen van de warmte die door de wrijving tussen de schraper en de muur van de pijp, en het vuil, roest en dergelijke die zijn verwijderd worden gespoeld in het zwembad.

De industrie herinnert eraan dat bij het schoonmaken van de condensor shell en tube van de ultra-lage temperatuur koelkast, het noodzakelijk is te zorg ter voorkoming van schade aan de muur van de pijp om te voorkomen dat de storing van de ultra-lage temperatuur koelkast.

 

Chemische beitsen en ontkalken

De chemische stof beitsen en ontkalken methode is te reinigen van de condensor van de ultra-lage temperatuur van de koelkast lage temperatuur met behulp van de bereid zwak zure ontkalkende agent te maken van de schaal vallen, waardoor het warmterendement van de overdracht van de condensor. De chemische stof beitsen en ontkalken van de methode is geschikt voor verticale en horizontale shell en tube condensatoren.

De belangrijkste stap is het eerst bereiden een ontkalkende oplossing in de beitsen tank, start de beitsen pomp en laten het reinigingsmiddel gedurende 24 uur in de condensor van de condensor circuleren dan stoppen de beitsen pomp en gebruik vervolgens een ronde vorm. De stalen borstel is geborsteld heen en weer in de wand van de pijp van de condensor pijp, en de omvang en de roest worden gespoeld met water, en de resterende in de pijp schoonmaakmiddel is herhaaldelijk gewassen met water, totdat het helemaal schoon.

 

Elektromagnetische water ontkalken

Naast de bovenstaande twee methoden, de ultra-lage temperatuur koelkast verwijdert de omvang van de shell-and-tube-condensor, en er is een elektronische magnetische water ontkalken methode.

Volgens rapporten is het elektronische magnetische water ontkalken methode te ontbinden calcium-, magnesium- en andere zouten in het koelwater stroomt door de condensor heen, los van het in het water in een positieve en negatieve ion staat bij normale temperatuur, waardoor effectief voorkomen van de generatie van nieuwe schaal en wissen van het origineel. Sommige schalen. Op hetzelfde moment, omdat de coëfficiënt van de expansie van de stalen buis en de schaal in de condensor anders is, de oorspronkelijke schaal geleidelijk scheuren, en de gemagnetiseerde water de spleet zonder onderbreking binnenvalt, vernietiging van de hechting van de oorspronkelijke schaal, waardoor het geleidelijk los en self-contained. Vergieten en voortdurend worden weggenomen door het circulerende water koeling.

Al met al, zodra de condensor van de ultra-lage temperatuur koelkast schaal heeft, zal de thermische weerstand blijven toenemen, wat resulteert in een continue daling van de coëfficiënt van de overdracht van warmte, waardoor de koeling-effect erger en erger. Daarom is het aangeraden dat de exploitant controleren en verwijderen van de condensor zodra het blijkt te hebben van de schaal.