Wat is het effect van olietemperatuur op de koeleenheid?

- Jun 11, 2019-

Wat is het effect van olietemperatuur op de koeleenheid?

Het smeeroliesysteem is een integraal onderdeel van de normale werking van alle koeleenheden, waardoor de bewegende delen van de koeleenheid kunnen worden gesmeerd en gekoeld. Schroefkoelmachines en sommige zuiger-koelmachines vereisen ook het gebruik van smeerolie om de energieconditioneringsinrichting of de afzuigherstelinrichting te regelen.

Op dit moment slaat de zuiger koelmachine de smeerolie op in het carter van de compressor. De schroefkoeler heeft een afzonderlijk smeeroliesysteem, een eigen olieopslag en een oliekoeler die speciaal is ontworpen om de olietemperatuur te verlagen. Daarom zullen de geschiktheid van olietemperatuur, oliedrukverschil en oliepeil een belangrijke invloed hebben op de koelmachine. De koeling encyclopedie is hier om een eenvoudige kammen te doen, ik hoop iedereen te helpen.

640.webp

Olietemperatuur verwijst naar de temperatuur van de smeerolie als de koelmachine aan het werken is. De temperatuur van de olie zal een belangrijk effect hebben op de viscositeit van het smeermiddel. Als de olietemperatuur te laag is, neemt de viscositeit van de olie toe, neemt de vloeibaarheid af en wordt een uniforme oliefilm niet gemakkelijk gevormd, zodat het gewenste smeringseffect niet kan worden bereikt en de stroomsnelheid van de olie wordt verlaagd, de smeerhoeveelheid is verlaagd en het stroomverbruik van de oliepomp is verlaagd. Toenemen; de olietemperatuur is te hoog, de viscositeit van de olie zal dalen, de oliefilm zal een bepaalde dikte niet bereiken, zodat de draaiende delen moeilijk zijn om de noodzakelijke werkdruk te weerstaan, resulterend in verslechtering van de smeringstoestand, waardoor de slijtage van de bewegende delen te intensiveren, waardoor de koelmachine defect raakt.