Wat is het verschil tussen R410A en R32-koelmiddel? Hoe onderscheidt u de R32-airconditioner?

- Jul 24, 2019-

 

image

I. Vergelijking van R410A en R32 koelgas

 

Momenteel is het groenere koelgas dat wordt gebruikt in de thuisairconditioner om het R22-koelmiddel te vervangen, in wezen de R410a- en R32-koelmiddelen. Tegenwoordig voert de koelingencyclopedie een eenvoudige vergelijkende analyse uit van de kenmerken van de R22-, R410a- en R32-punten

 

1, thermische eigenschappen: R32-lading kan worden gereduceerd, slechts 0,71 keer R410a, R32-systeemwerkdruk is hoger dan R410a, maar de maximale toename is niet meer dan 2,6% en de R410A-systeemdrukvereisten, terwijl R32-systeemuitlaat De temperatuur stijgt tot maximaal 35,3 ° C dan R410A.

 

2, kenmerken van milieubescherming: ODP (potentieel voor aantasting van de ozonlaag) is 0, maar R32's GWP (potentieel voor opwarming van de aarde) is matig, vergeleken met R22 CO2-emissiereductieverhouding van 77,6%, terwijl R410a slechts 2,5% is Het is aanzienlijk beter dan R410a in CO2 uitstoot reductie.

 

3. Veiligheid: zowel R32 als R410a zijn niet giftig en R32 is ontvlambaar. Onder verschillende alternatieven R32 en R290 van R22 is de ondergrens van verbranding LFL van R32 de hoogste. Hoewel R290 het meest milieuvriendelijk is, heeft het een licht ontvlambare aard en heeft het een veiligheidsbeoordeling van A3. Daarom is het vereist om alleen airconditioners binnen 2p op te laden. Grote airconditioners zijn beperkt.

 

4. Cyclische prestaties: In termen van theoretische cyclusprestaties is de koelcapaciteit van het R32-systeem 12,6% hoger dan R410a, is het stroomverbruik verhoogd met 8,1% en is een uitgebreide energiebesparing 4,3%. De experimentele resultaten tonen ook aan dat de energie-efficiëntieverhouding van het R32-koelsysteem iets hoger is dan R410a.

PS: Trouwens, ik zal een vraag beantwoorden die lezers me vaak stellen. Veel mensen vragen, nu de R410A voor airconditioning goed is, waarom zouden we R32 of R290 moeten veranderen, is R410A geen milieuvriendelijk koelmiddel?

 

Hoewel R410A een ODP (Ozone Depletion Potential) van 0 heeft, maar GWP (Global Warming Potential) 2340 is, dus strikt genomen is R410a geen echt milieuvriendelijk koelmiddel.

 

R32-koelmiddel is brandbaar en explosief, maar R32 vernietigt de ozonlaag niet. GWP is slechts 30% van R410a en de atmosferische retentietijd is 5,6 jaar, terwijl de relatieve injectiehoeveelheid lager is. De ODP en GWP van R290 zijn bijna nul, milieuvriendelijker en energiezuiniger. Kort gezegd is het gebruik van R290- en R32-koelmiddelen omdat het milieuvriendelijker en energiezuiniger is.

 

II. De voorzorgsmaatregelen bij het installeren van R32-airconditioner:

 

Roken is ten strengste verboden in het onderhoudsproces. Brandbronnen of warmtebronnen zijn strikt verboden in het werkgebied binnen twee meter. Het is ten strengste verboden om te roken tijdens het repareren. Het systeem moet worden gestofzuigd.

 

Probeer de buis niet te verlengen. Hangende airconditioners hebben meestal een 3 m (verbindingsvoeg 4 m) verbindingspijp binnen en buiten. De kastmachine heeft 4m (voeg 5m). Het koelmiddel circuleert in de koperen leiding. De verlengpijp verhoogt het risico op lekkage.

 

Moet open vlamlassen, meestal bij het lassen, de link is gevoelig voor lekpunten, de lengte van de koperen buis is in principe niet zo goed als het origineel en zal over het algemeen een dunne cirkel zijn, de originele algemene vloeistofbuis is 6.35, gevolgd door de generaal Voor de 6 (in het Engels metrisch systeem) zal de muur dunner zijn. Als je zoveel mogelijk geld kunt uitgeven om een plank te kopen, voeg deze dan niet toe. Als u het niet toevoegt, omvat het hele installatieproces geen open vuur of lassen.

 

Wanneer het nodig is om te verlengen, wordt de originele buis aan de kant van de binnenunit geïnstalleerd. Momenteel is de binnenzijde van Greemei uitgerust met een knoeibestendige moer of een knoeibestendige beschermhoes. Installeer niet de verkeerde. De beker moet tijdens het lassen strikt worden uitgebreid. Het is extreem gevoelig voor lekkage wanneer de tang wijd uitloopt en de las niet glad is en er gemakkelijk geluid wordt gegenereerd, wat de stroming van het koelmiddel beïnvloedt. Dit vereist aandacht.