Wat is de beste brandbestrijdingsagent voor museum, bibliotheek en cultureel datacentrum?

- Oct 28, 2020-

Gasbrandblusapparatuur zoals FM200 brandbestrijdingsmiddel, of heptafluoropropaan zijn tegenwoordig een relatief gebruikelijk type automatisch brandblussysteem. Er zijn twee belangrijke werkprincipes. De eerste is verstikking om zuurstof te isoleren. De tweede is het blussen van branden door chemische onderdrukking, die geschikt is voor plaatsen waar water niet geschikt is om branden te bestrijden, zoals grote computerruimtes, bibliotheekcollecties en belangrijke archieven.


Culturele relikwieën zijn belangrijk historisch en cultureel erfgoed en een belangrijk symbool van de nationale beschaving. Brandbeveiliging is een belangrijk onderdeel van de bescherming van culturele relikwieën. Culturele relikwiegebouwen en musea hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn relatief oud en er zijn veel brandbare houten structuren. De collecties van materialen zijn kostbaar en de meeste zijn brandbaar. Eenmaal beschadigd, zullen er geen twee meer zijn. Het gebruik van gas om de brand te blussen voorkomt onomkeerbare schade aan boeken, precisie-instrumenten en andere materialen veroorzaakt door water, schuim en andere stoffen (stel je het stoffige gezicht voor na het gebruik van een droge poederbrandblusser), en er is geen vereiste voor het type brand dat wordt veroorzaakt.


Het gasbrandblussysteem omvat voornamelijk kooldioxide, heptafluoropropaan en inert gas. Kooldioxide is giftig voor de mens en vereist een injectievertraging van 30 jaar. Het inerte gas heeft een hoge blusconcentratie en een lange injectietijd, die niet geschikt is voor snel blussen. De meest geschikte is heptafluoropropaan.