Wat is niet-condenseerbaar gas en waarom belangrijk voor het koelsysteem

- Sep 12, 2020-

Niet-condenseerbaar gasverwijst naar lucht, waterstof, stikstof, smeeroliedamp, enz. gemengd in het koelsysteem. Deze gassen circuleren in het systeem met het koelmiddel, condenseren niet met het koelmiddel en hebben geen koelend effect.


De schade van niet-condenseerbaar gas aan het koelsysteem

Het principe van koeling van algemene koelkasten De rol van de compressor is om de stoom onder lage druk te comprimeren tot stoom onder hoge druk, zodat het volume van de stoom wordt verminderd en de druk wordt verhoogd. De compressor zuigt de damp van het werkvloeistof onder lage druk aan uit de verdamper, verhoogt de druk en stuurt deze naar de condensor, waar het wordt gecondenseerd tot een vloeistof met een hogere druk. Nadat het door het gaspedaal is gesmoord, wordt het een vloeistof met een hogere druk. Na de lage vloeistof wordt het naar de verdamper gestuurd, waar het warmte absorbeert en verdampt om een ​​damp met een lagere druk te worden, en vervolgens naar de inlaat van de compressor om de koelcyclus te voltooien.

De aanwezigheid van niet-condenseerbare gassen zal de condensatiedruk van het koelsysteem verhogen, waardoor de condensatietemperatuur, de compressorafvoertemperatuur, het energieverbruik en het koelrendement toenemen; tegelijkertijd kan de te hoge afvoertemperatuur smeerolie veroorzaken. Carbonisatie beïnvloedt het smerende effect en kan in ernstige gevallen de motor van de koelcompressor verbranden.


Oorzaken van niet-condenseerbaar gas

Het niet-condenseerbare gas in het koelsysteem is voornamelijk de gelekte lucht. Wanneer het koelmiddel en de smeerolie zijn gevuld, maakt de buitenlucht van de gelegenheid gebruik om binnen te komen, of is het systeem niet goed afgesloten, waardoor de lucht het systeem binnenkomt. Bovendien kan niet-condenseerbaar gas worden gegenereerd als gevolg van ontleding van koelolie, onzuiver koelmiddel en corrosie van metalen materialen.


De belangrijkste manifestatie van niet-condenseerbaar gas in het systeem

1. De persdruk en temperatuur van de compressor nemen toe, de wijzer van de manometer op de condensor (of accumulator) zwaait heftig, de compressorcilinder is heet en de condensor is erg heet.

2. Ongelijkmatige glazuur op het oppervlak van de verdamper.

3. Als er een grote hoeveelheid niet-condenseerbaar gas is, kan de omgevingstemperatuur niet dalen als gevolg van de afname van de koelcapaciteit van het apparaat, werkt de compressor lang en stopt zelfs de compressor door de werking van de hogedrukrelais.


Simpel gezegd:

1. Maak uw auto zuiniger

2. Zorg ervoor dat uw airconditioner niet afkoelt

3. Laat de airconditioning van uw auto de veroudering versnellen


oplossing

1. Zuig grondig voordat het koelsysteem met koelmiddel wordt gevuld.

2. Tijdens de werking van de koelapparatuur zal ook de hoeveelheid niet-condenseerbaar gas in het systeem toenemen. Dit komt doordat de buitenlucht binnenkomt wanneer het koelmiddel of smeerolie wordt gevuld, of de lucht is niet goed afgesloten in het systeem. Betreed het systeem. Op dit moment kunnen een niet-condenseerbare gasscheider en een afvoerklep aan het systeem worden toegevoegd om het niet-condenseerbare gas regelmatig of automatisch in het systeem af te voeren.


Het belangrijkste is dat u koelmiddelen gebruikt met een laag niet-condenseerbaar gasgehalte!


De nationale norm voor niet-condenseerbare gassen in de koelmiddelindustrie is 8 (25 ° C) φ /%, terwijl de Zhejiang-productienorm die wordt gebruikt door Juhua-koelmiddel 3 (25 ° C) φ /% is, wat lager is dan de nationale norm .