Wat is aerosolproduct?

- May 09, 2020-

* Wat is aerosol product?

*A: Aerosolen zijn zeer kleine deeltjes van vloeibare of vaste stof die in de lucht worden opgehangen. Mist is bijvoorbeeld een normale aerosol. In spuitbussen wordt de te spuiten stof door de klep geduwd in de vorm van fijne mist of schuim. Dit biedt een veilige en effectieve manier om duizenden consumentenproducten te distribueren, zoals scheercrèmes, haarlakken, verven en anti-transpiranten. De medicinale aërosolproducten zoals MDI moeten drijfgas bevatten. Het meest gebruikte drijfgas is HFA drijfgas R134a.*Q: Welke drijfgassen worden tegenwoordig gebruikt in spuitbussen?

*A: Afhankelijk van het eindgebruik kan het product op de meest efficiënte manier uit de spuitbus worden gedistribueerd met vloeibaar gas of samengeperst gas. De meest gebruikte nu is Hfa-134A Voor Pharma Grade. CFC en HCFC worden niet meer gebruikt omdat ze schadelijk zijn voor het milieu.. Ze zullen niet bijdragen aan de opwarming van de aarde. In aerosoltanks is hun bijdrage aan lagere ozonvorming bijvoorbeeld verwaarloosbaar.

Samengeperste gassen zoals kooldioxide (het gas dat soda op stoom brengt), zoals huishoudelijke ontsmettingsmiddelen, worden bijvoorbeeld gebruikt in producten die zijn ontworpen om ruwe sprays van dichtbij te leveren. Stikstof voor contactlensreinigers en lachgas voor toping worden ook gebruikt als drijfgassen.


HFA propellant R134a