Wat zijn de gevaren van het gebruik van een verkeerde brandblusser?

- Jun 06, 2020-


Er kan paniek optreden in geval van brand, en u kunt zich concentreren op het gebruik van een brandblusser die u nodig hebt om de brand zo snel mogelijk te blussen. Er zijn echter verschillende soorten brandblussers voor verschillende soorten branden (u kunt hier meer informatie vinden, zoals droog poeder brandblussers gebruiken ABC droog poeder, BC droog poeder, D droog poeder, enz., En brandblusmiddel F {{ 0}}, SAR-10-AB, enz.) - elke brandblusser moet specifiek zijn ontworpen voor het type brandblussing om de situatie erger te maken. In het artikel van deze maand' we' zal ik de gevaren uitleggen van het gebruik van de verkeerde brandblusser om een ​​brand te blussen.


Verschillende soorten brandblussers

In het kort beginnen we met een overzicht van de verschillende soorten brandblussers, namelijk:

Water

AFFF-schuim

Kooldioxide

Droog poeder

Natte chemicaliën of droge waternevel

Waterbrandblussers worden voornamelijk gebruikt voor het behandelen van branden veroorzaakt door hout, papier of stof, niet door vloeibare of elektrische branden.

De AFFF schuimblusser kan de brand verstikken en zuurstofarm maken. Ze zijn goed uitgerust voor branden met vloeibare brandstof.

Co 2 brandblussers werken daarentegen door zuurstof te verbranden voor stroom en aardgasbranden.

Brandblussers met droog poeder kunnen in verschillende situaties worden gebruikt, zoals vloeistof-, hout- en elektrische branden. Poeder verzwakt het vuur door chemische reacties te voorkomen.

Natte chemische brandblussers zijn vereist in keukens waar olie wordt gebruikt. Ze zijn ontworpen om professionele branden van klasse F te voorkomen die andere soorten brandblussers niet aankunnen.


Waterbrandblussers - gevaren

Het gevaar van het gebruik van een waterblusser bij een elektrische brand is dat u het risico loopt geëlektrocuteerd te worden. Water kan elektriciteit geleiden, en hoewel vuur je gedesoriënteerd kan maken en het enige gevaar lijkt, is er nog steeds stroom te behandelen. Waterbrandblussers hebben een lagere brandblussing omdat ze omvangrijk zijn (bij intensievere branden) en alleen bij bepaalde soorten branden kunnen worden gebruikt. In sommige soorten brandblussers worden echter milieuvriendelijke toevoegingen aangetroffen, die hun geleidbaarheid verminderen en ze veilig maken voor gebruik in geval van accidentele brand.

AFFF schuimblusser - gevaren

Schuimblussers zijn bestand tegen alle soorten branden, zelfs elektrische branden. De versterking van het schuim maakt het echter zeer gevaarlijk om in bepaalde omgevingen te gebruiken, vooral als kinderen per ongeluk brandblussers kunnen afgeven. Als het kind in de buurt is, is de brandblusser misschien beter.

Kooldioxide brandblussers -gevaren

Het grootste gevaar van kooldioxide-brandblussers is dat ze in besloten ruimtes ongemak veroorzaken. Ze verhongeren zuurstof, maar in besloten ruimtes verminderen ze ook de hoeveelheid zuurstof die ze kunnen inademen. Evenzo, als uw kind in de buurt van een brandblusser moet zijn, moet ervoor worden gezorgd dat het niet per ongeluk wordt ontladen. Evenzo, als de bron van het vuur niet wordt verwijderd, kan het vuur opnieuw ontbranden zodra de kooldioxide is verspreid. Gebruik ze niet voor het hanteren van vet- of bakoliebranden en ze moeten een vorstvrije handgreep hebben.

Brandblussers met droog poeder - gevaren

Brandblussers met droog poeder gebruiken ABC droog poeder, BC droog poeder, D droog poeder, enz. Als middel. Hier moet u ervoor zorgen dat de brand niet opnieuw ontbrandt zodra deze is gedoofd. Droge poederbrandblussers kunnen branden blussen, maar het koeleffect is niet goed, dus als ze niet 100% kunnen worden geblust, is het mogelijk om de branden te blussen. U moet er ook voor zorgen dat u geen poeder inademt, dus gebruik deze brandblussers niet in besloten ruimtes. Het opruimen kan ook moeilijk zijn - poeder kan zachte meubels beschadigen, zoals tapijten, stoffen en harde schijven van computers.

Natte chemische brandblussers - gevaren

De middelen zijn onder meer brandblusmiddel F-500 enz. Hoewel deze brandblussers zijn ontworpen om rekening te houden met branden die worden gestookt met frituurolie, kunnen ze ook worden gebruikt bij alle andere soorten branden. Bij het blussen van andere soorten branden is het effect echter beperkt. Ze mogen bijvoorbeeld niet alleen worden gebruikt om brandhout te bestrijden. Deze chemicaliën zijn ook gevaarlijk, dus blijf uit de buurt van kinderen.


Dry powder fire extinguishing agent, ABC dry powder, BC dry powder