Soorten kamerairconditionercompressoren

- Sep 20, 2020-


De compressor in de kamerairconditioner neemt over het algemeen een volledig gesloten structuur aan, die de motor afdicht als aandrijfkracht en de compressor die het koelmiddel in een container comprimeert, en bevat smeerolie en een smeermechanisme voor een soepele werking. Er zijn drie soorten gangbare airconditionercompressoren: zuigercompressor, scrollcompressor en rolrotorcompressor.


1. Compressor met heen en weer bewegende zuiger


De zuigercompressor is hoofdzakelijk samengesteld uit een cilinder, een zuiger, een krukas en een drijfstangmechanisme. De krukas wordt aangedreven door de motor om te draaien, en de zuiger beweegt op en neer in de cilinder door de drijfstang. Elke keer dat de compressor een cyclus voltooit, draait de krukas een cirkel en voert op zijn beurt een compressie-, uitlaat-, expansie- en zuigproces uit. De compressor draait continu onder de aandrijving van de motor en de zuiger beweegt continu heen en weer in de cilinder om de koelcyclus te realiseren.


2. Scroll de compressor


De scroll-compressor is een compressor met een samendrukbaar volume dat bestaat uit een vaste evolvente scroll en een excentrische baan en translationele evolvente scroll. Het unieke ontwerp van de scroll-compressor maakt het vandaag de dag een energiebesparende compressor in de wereld. Het belangrijkste werkende deel van de scroll-compressor is alleen vuil en niet versleten, dus het heeft een langere levensduur en staat bekend als een onderhoudsvrije compressor. De scroll-compressor werkt soepel, heeft weinig trillingen en heeft een stille werkomgeving. Het is ook bekend als de" super statische compressor" ;. De scroll-compressor heeft de voordelen van een nieuwe en nauwkeurige structuur, klein formaat, laag geluidsniveau, lichtgewicht, lage trillingen, laag energieverbruik, lange levensduur, continue en stabiele gastransmissie, betrouwbare werking, schone luchtbron, enz.


3. Rollende rotorcompressor


Rotorcompressoren, ook wel roterende compressoren genoemd, hebben een elektromotor aan de bovenkant en een compressor aan de onderkant. De hele cilinder is bijna volledig ondergedompeld in koelmiddelolie. De rotor in de cilinder wordt aangedreven door een excentrische as en rolt langs de cilinderwand in de cilinder. Op de cilinderwand zit een doorgaande groef en in de groef zit een schuifblok. Hun afstemmingsnauwkeurigheid is erg hoog. Het glijblok en de rotor zijn op elkaar afgestemd en glijden in de groef. Onder invloed van de veer staat deze in nauw contact met de buitenwand van de rotor om een ​​bewegende afdichting te vormen, de ruimte tussen de rotor en de cilinderwand is verdeeld in twee delen: de luchtinlaatholte en de compressieholte. Elke keer dat de excentrische as roteert, komt de luchtinlaatholte in de lucht terwijl de compressieholte het compressie- en uitlaatproces voltooit. Het belangrijkste kenmerk is dat er een gas-vloeistofscheider naast zit.