Leer hoe u de koude opslagoplossing voor gekoelde opslag inferieur koelmiddel kunt identificeren

- Apr 30, 2019-

Leer hoe u de methode voor de opslag van inferieure koelmiddelresolutie met koude opslag kunt identificeren


Het gebruik van inferieur koelmiddel in het installatieproces voor koude opslag zal niet alleen de systeemprestaties en -stabiliteit beïnvloeden, maar ook schade toebrengen aan systeemcomponenten en compressoren. Koeltechnici hebben jarenlange praktijkervaring om u te leren hoe u inferieure koelmiddelen kunt identificeren:Eerst, "prijsresolutie"

Koudemiddelen, hetzij via de formele kanalen voor de aankoop van door reguliere fabrikanten geproduceerde koelmiddelen, zoals koelmiddelen waarvan de prijzen aanzienlijk lager zijn dan de marktprijs, moeten zeer waakzaam zijn.Ten tweede, "apparaattesten"

Als u testomstandigheden hebt, is het raadzaam de zuiverheid en de zuurgraad van het koelmiddel te controleren voordat u het gebruikt. Het wordt niet aanbevolen voor koelmiddelen waarvan de testresultaten aanzienlijk lager zijn dan de industriestandaard. Opmerking: De zuiverheid van gekwalificeerd koelmiddel R22 moet groter zijn dan 99% (hoge kwaliteit koelmiddelzuiverheid is groter dan 99,8%) en zuurgraad (in termen van HCL) moet minder zijn dan 0,0001.Ten derde, "eenvoudige controle"

Als u geen koelmiddeldetectievoorwaarden hebt, is het raadzaam om een eenvoudige controle uit te voeren voordat u het koelmiddel gebruikt. De eenvoudige controlemethode kan zijn: [1] Draai de koelmiddeltank om en laat een kleine hoeveelheid koelmiddel op een stuk wit papier komen. Er zijn duidelijke onzuiverheden of vloeibaar water op het witte papier, wat aangeeft dat de kwaliteit van het koelmiddel niet goed is, het wordt niet aanbevolen; [2] Sluit de manometer aan om de flesdruk in het koelmiddel te testen, vergelijk de tabel met koelmiddeltemperatuur en drukkarakteristieken en controleer of de druk in de fles normaal is. Het bereik van waarden, zoals aanzienlijke drukafwijkingen, wordt niet aanbevolen. En wanneer het koelmiddel halverwege wordt gebruikt, kan de druk in de fles opnieuw worden getest. Voor het koudemiddel met één component van R22 moet de druk van de twee meetflessen heel dichtbij zijn, maar voor het inferieure koelmiddel, meestal gemengd met verschillende componenten, zal de fles na gebruik van het interne koelmiddel meestal sterk variëren vanwege tot de verandering van de samenstellingsverhouding. Als zich een dergelijk verschijnsel voordoet, wordt aanbevolen om het koelmiddel onmiddellijk te deactiveren en het koudemiddel dat in het systeem is geladen te ontladen om vervuilingssysteem te voorkomen.Ten vierde, "systeemdebugging"

In de opstartfase van het systeem, als de volgende afwijkingen worden gevonden: [1] is de koelcapaciteit van het systeem duidelijk ontoereikend en het koelmiddel maakt zich geen zorgen over andere koelmiddelen; [2] het systeemdrogerfilter of expansieventiel is geblokkeerd en geblokkeerd. Wanneer het materiaal geelbruin wasachtig of zwart slibachtig vreemd materiaal is, moet er aandacht worden besteed aan het koelmiddel; [3] Hoge en lage druk of abnormaliteit van de temperatuur treden op tijdens de werking van het systeem, of de evenwichtsdruk in het systeem is abnormaal wanneer de machine wordt gestopt (kan verwijzen naar de tabel met koelmiddeltemperatuur- en drukkenmerken)), let op het koelmiddel. Wanneer deze afwijkingen optreden, wordt het aanbevolen om het koelmiddel uit het systeem te extraheren voor zuiverheidstesten om te controleren op het risico van inferieure koelmiddelen. Gedurende deze tijd wordt aanbevolen om het koelmiddel aan de compressorzijde te ontluchten of om het systeembrede koelmiddel vrij te geven om mogelijk minder koelmiddelcontact met de compressor te voorkomen en de compressor te beschadigen.Zodra een unitcomponent of een compressorstoring wordt ontdekt als gevolg van chemische verontreiniging veroorzaakt door inferieure koelmiddelen, moet de eenheid die dezelfde bron van koelmiddel op die locatie gebruikte (zelfs als de unit nog goed functioneert) worden vervangen door koelmiddel. Omdat de effecten van gevaarlijke chemicaliën in inferieure koelmiddelen soms traag zijn, kunnen ze na een lange periode van gebruik systeemstoringen veroorzaken.