Selectietechnieken koudemiddel

- May 12, 2017-

De selectie van koelmiddel is een ingewikkeld probleem van technische en economische factoren die moeten worden overwogen zijn veel en de uitgebreide technische analyse moet worden uitgevoerd volgens de specifieke situatie.

1. eisen inzake milieubescherming te overwegen.

Het koelmiddel die voldoen aan de voorschriften van de nationale bescherming van het milieu moet kiezen.

2. Overweeg koeling temperatuurvoorschriften.

Volgens de temperatuur van het koelmiddel en koeling van de voorwaarden, de selectie van de hoge temperatuur (lage druk), Zhong Wen (middenspanning), lage temperatuur (hogedruk) koelmiddel. De standaard verdamping temperatuur van het koelmiddel meestal gekozen is lager dan de koeling temperatuur 10 ℃. Het koelmiddel moet ook overwegen de koeling voorwaarden, het gebruik milieu, enzovoort. De condensatie druk in werking mogen de vastgestelde waarde van de compressor van veilig gebruik voorwaarde niet overschrijden. Auto airco alleen kunt de buitenlucht doen koeling media, de invloed van de temperatuur, windsnelheid, zonnestraling, thermische straling en andere factoren in de frequente veranderingen, de bedrijfsomstandigheden besloten dat het alleen kan kiezen hoge-temperatuur (laagspanning) koelvloeistof, gebruikt om te kiezen van R12, meest geselecteerde R134a.

3. de aard van koelmiddel overwegen.

Volgens de thermodynamische eigenschappen, fysieke eigenschappen en chemische eigenschappen van koelmiddel, het koelmiddel is niet giftig, niet-explosieve, niet-verbranding en het koelmiddel moet worden gebruikt voor de goede warmteoverdracht, lage weerstand en goed compatibiliteit met het koelsysteem.

4. Overweeg het type compressor.

Het werkingsprincipe van verschillende koeling compressoren varieert. Volumetrische compressor is door het verminderen van de hoeveelheid koelmiddel damp te verbeteren zijn druk, de algemene selectie van eenheid volume koeling hoeveelheid grote koelmiddel, zoals R134a, R22. Vele soorten koelvloeistof, samen met de vooruitgang van wetenschap en technologie. Het nieuwe werken-kwaliteit wordt voortdurend aan de verschillende koeling apparaten weergegeven.