Koelmiddelenkenmerken en temperatuurtabellen (I) (Koelmiddel R22)

- Aug 02, 2019-


Gewoonlijk volgens de standaard verdampingstemperatuur van het koelmiddel, is het verdeeld in drie categorieën: hoge, gemiddelde en lage temperatuur. De standaard verdampingstemperatuur verwijst naar de verdampingstemperatuur bij standaard atmosferische druk, hetgeen het kookpunt is.


Lagedruk koudemiddel op hoge temperatuur: de verdampingstemperatuur is hoger dan 0 ° C en de condensatiedruk is lager dan 29.41995 × 104 Pa. Dit type koudemiddel is geschikt voor gebruik in centrifugale koelcompressoren voor airconditioningsystemen.


Medium-druk medium-temperatuur koelmiddel: verdampingstemperatuur -50 ~ 0 ° C, condensatiedruk (196.113 ~ 29.41995) × 104Pa. Dergelijke koelmiddelen worden in het algemeen gebruikt in conventionele eentraps compressie en tweetraps compressie zuiger koelsystemen.


Hogedruk koudemiddel op lage temperatuur: de verdampingstemperatuur is lager dan -50 ° C en de condensatiedruk is hoger dan 196,133 × 104 Pa. Dergelijke koudemiddelen zijn geschikt voor gebruik in lage temperatuursecties van cascade-koelunits of cryogene eenheden hieronder - 70 ° C.


Er zijn veel koelmiddelen op de markt. Nu heb ik veel gemeenschappelijke koudemiddelkenmerken en temperatuurdruktabellen. Ik hoop iedereen te helpen.


  1. Koelmiddel R22 voor industriële, commerciële en huishoudelijke airconditioningsystemen:


Freon Gas R22 is ook een Freon (HCFC GAS) koelmiddel, de chemische naam is Difluorochloormethaan R22 en de chemische formule is CHF2Cl. Het is een medium-medium koelmiddel met gemiddelde temperatuur met een kookpunt van -40,8 ° C, een vriespunt van -160 ° C, een kritische temperatuur van 96 ° C en een kritische druk van 4,974 MPa. R22 brandt niet, explodeert niet, heeft een lage toxiciteit, maar is sterk doordringbaar en is moeilijk te vinden.


Het eenheidsvolume van R22 is vergelijkbaar met dat van ammoniak-koelmiddel. De R22 kan door een tweetraps koelsysteem met compressie of airconditioning worden geleid om een minimumtemperatuur van -80 ° C te bereiken, maar is niet economisch.


R22 koelmiddeltemperatuur en druk vergelijkingstabel

image