Recente methyleenchlorideprijs: stijging of stabiel?

- Sep 11, 2020-

De markt voor methyleenchloride bleef stabiel na een stijging. Op 10 september lag de gemiddelde prijs rond de 2280 yuan/ton, een stijging van 4,59% ten opzichte van het begin van de maand en een stijging van 0,88% ten opzichte van dezelfde periode vorige maand.


Op dit moment bevindt de markt voor dichloormethaan zich in de afwachtende fase na de stijging. De hoge prijs van de grondstof vloeibaar chloor en sommige handelaren begonnen in te slaan voor de vakantie. De prijs van dichloormethaan is gestegen en het enthousiasme voor het ontvangen van orders op de downstreammarkt is onlangs afgenomen. De markttransacties zijn vertraagd. Wacht maar.


Op de upstreammarkt wordt de methanolmarkt beïnvloed door bedrijfsonderhoud en downstreamvraag. Op korte termijn bestaan er nog steeds positieve factoren. Handelaren hebben een goede bullish houding; de markt voor vloeibaar chloor bevindt zich op een hoog niveau en de zendingen van het bedrijf verlopen soepel. .


Koelmiddel downstream marktkousseizoen is voorbij, de marktvraag is niet goed en de goederen zijn in het algemeen. De stroomafwaartse heeft een beperkte acceptatie van dure koelmiddelen, wacht voorzichtig op de markt en het enthousiasme om in te halen is niet hoog; de farmaceutische en agrarische oplosmiddelindustrie begint plat en ondersteunt methyleenchloride onvoldoende.


De data-analist van methaanchloride dat de algehele druk op de voorraad van methyleenchloridebedrijven in Shandong in de nabije toekomst niet sterk is en dat de ondersteuning van de grondstoffenmarkt goed is. Hoewel de aankoopintentie van de downstreammarkt zwak is, zal de prijs van methyleenchloride relatief sterk blijven. Moet aandacht besteden aan de situatie aan de kostenkant.