Belangrijkste voordelen van koelmiddel

- May 12, 2017-

① niet-toxisch, niet ontvlambaar. Goede beveiliging. Aantasting van de ozonlaag potentiële waarde ODP = 0, de globale opwarming van de aarde potentiële waarde GWP = 1, heeft de goede zuinig, maar heeft de recycling probleem niet, heeft het milieu vriendelijkheid.

② fysische en chemische eigenschappen zijn stabiel. Goede oplosbaarheid met smeerolie. De viscositeit is erg laag, hierdoor kan de stroomsnelheid toenemen, drukval zal niet te groot, verbetering van de warmte-overdracht, verder het verkleinen van onderdelen en systeem gewicht.

Index (k) hoge isolatiewaarde, is hoewel de compressor uitlaatgastemperatuur hoog, maar in overeenstemming met de eisen van hoge temperatuur warm water. Op hetzelfde moment, omdat de C02 is lager dan de bedrijfsdruk P0 zeer hoog is, compressor compressieratio lager is dan het andere systeem, de compressorefficiëntie is hoog.

④ C02 moleculair gewicht is veel kleiner dan de macromolecule, dus ten opzichte van een bepaalde temperatuur verdamping, haar verdampen (vaporiseren) latente warmte relatief groot, daarnaast de hoge werkdruk, is zodat de compressorcapaciteit kleiner is, de capaciteit van de koeling van het volume van de eenheid is groter kunt, verkleinen, de structuur van het compacte maken.

⑤ C02 lage kritische temperatuur, dus dat in de warmtepomp systeem cyclus in een kruis-kritieke toestand is. In het proces voor de overdracht van warmte, kan de grotere slip van de temperatuur gepaard gaan met een betere thermische bron.