Low GWP-koudemiddel is de toekomstige ontwikkelingstrend

- May 17, 2019-

Low GWP-koudemiddel is de toekomstige ontwikkelingstrend

low-gwp-refrigerants

Met de voortdurende verbetering van de wereldwijde milieuregelgeving en de continue ontwikkeling van producten met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP), bevindt de huidige koelmiddelenmarkt voor fluor zich in de overgangsfase van traditionele koelmiddelen naar milieuvriendelijkere koelmiddelen met een laag GWP-gehalte. Het lage GWP-tijdperk komt binnenkort.

Martinko zei dat de drijvende kracht achter deze transformatie voornamelijk uit twee aspecten komt. Een daarvan is de voortdurende escalatie van wereldwijde regelgeving. De tweede is dat koelwateroplossingen met een laag GWP ook aan de uitgebreide behoeften van klanten kunnen voldoen. Met de implementatie van de EU Fluoride Gas Act (F-Gas Act) en de Kigali Amendment van het Montreal Protocol, neemt de wereldmarkt geleidelijk koeloplossingen met een laag GWP-gehalte aan. Milieuregelgevingsvereisten worden strenger en traditionele koelmiddelen voor chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK's) worden wereldwijd uitgefaseerd en de vraag naar koelmiddelenvervangende producten neemt toe. De doorbraak van deze serie is gebaseerd op zijn HFO-technologie, die de ozonlaag niet vernietigt en een lage GWP heeft.

Het Otto XL41 (R-454B) -koelmiddel wordt gebruikt in de York YLAA-scrollkoelmachine en wordt gebruikt in buisvormige huizen en licht commerciële HVAC-producten die in Noord-Amerika worden verkocht. Het koelmiddel Otto XP40 (R-449A) is door Korea's grootste supermarktketen geselecteerd voor zijn koelsysteem.