Installatie schema van condensor In koude opslag apparatuur Installatie

- Aug 24, 2018-

Installatie schema van condensor in koude opslag apparatuur installatie


In koelapparatuur is de condensor een van de belangrijkste warmtewisselingsapparatuur in het koelsysteem van het systeem voor koude opslag. Zijn functie is om de hoge temperatuur koelmiddel oververhitte stoom af te koelen en te condenseren die uit de geassembleerde compressor van de koude opslaginstallatie in een hoge drukvloeistof wordt gelost. De warmte die vrijkomt door het koelmiddel in de condensor wordt afgevoerd door het koelmedium. Volgens het koelmedium wordt het samengestelde koelopslagproject hoofdzakelijk verdeeld in luchtgekoeld en watergekoeld.

cold storage.jpg

De buitenste behuizing is een cilinder gelast door stalen plaat, en de koude-opslag shell-and-tube condensor is verdeeld in verticaal en horizontaal. Verticale shell en buiscondensor. Een poreuze buisplaat is aan beide uiteinden van de cilinder gelast en een warmteoverdrachtsbuis is in het gat aangebracht voor het koelen van het koelmiddel. Het gebruiksmodel heeft de voordelen van een grote structuur en grote verbruiksgoederen; laag koelwaterdebiet, eenvoudig schalen, groot koelwaterverbruik, en is geschikt voor gebieden met voldoende water en een slechte waterkwaliteit. De structuur van de horizontale shell-and-tube condensor is vergelijkbaar met die van het verticale type. Wanneer het koelmiddel ammoniak is, is de warmteoverdrachtsbuis gemaakt van naadloze stalen buis, en wanneer het koelmiddel vrij is, is de warmteoverdrachtsbuis gemaakt van een koperstrook van laag lint. Horizontale shell-and-tube condensors hebben een hogere warmteoverdrachtscoëfficiënt en minder koelwaterverbruik, maar hebben hogere eisen aan de waterkwaliteit en worden veel gebruikt in grote, middelgrote en kleine ammoniak- en Freon-koelsystemen voor koude opslag.

 

De warmte die vrijkomt door het koelmiddel wordt meegevoerd door de lucht. Kleinere koude belasting wordt alleen gebruikt in kleine koelsystemen voor koeling. Luchtgekoelde condensor: in een luchtgekoelde condensor.