Hoe koelmiddelen in het systeem te vullen?

- Oct 06, 2019-


Hoe koelmiddelen in het systeem vullen? De werking van het koel- of airconditioningsysteem is afhankelijk van de geschiktheid van het gevulde koelmiddel, het onvoldoende koelmiddel in het systeem zal de verdamping van de verdamper onvoldoende veroorzaken, waardoor de aanzuigdruk van de compressor te laag is, het koude volume wordt verlaagd en de compressor kan oververhit raken.

Overmatige toevoeging kan ervoor zorgen dat er te veel koelmiddel in de condensor komt, wat resulteert in een te hoge uitlaatdruk, terugvloeiing van vloeibaar koelmiddel en mogelijk zelfs schade aan de compressor.


Vloeistofvulling: vloeibaar koelmiddel wordt veel sneller gevuld dan gasvormige koelmiddelen, en vanwege deze factor worden installatiesystemen in grote velden altijd gevuld met vloeibare koelmiddelen. Een vloeistofvulklep is vereist op de vloeistofpijp, of een vloeistofuitlaatafvoerklep met een vloeistofverbinding of een reservoirpoort met een vloeistofpoort aan de hogedrukzijde van het systeem. Refrigeration Encyclopedia Public beveelt aan om een droogfilter te gebruiken om vloeistof toe te voegen. Om te voorkomen dat verontreinigingen onbedoeld het systeem binnendringen.

Het wordt niet aanbevolen om vloeibaar koelmiddel rechtstreeks via de toegangsklepinterface op de uitlaatpijp van de compressor toe te voegen, omdat dit schade aan de compressor kan veroorzaken.


Vloeistofmethode toevoegen: voeg het koelmiddel toe aan het systeem via de vloeistofvulklep op de hoofdvloeistofleiding.

Opmerking: Giet de koelmiddelcilinder op de schaal en de afsluiter van het reservoir fungeert als een smoorklep om de stroom van koelmiddel uit de fles in het systeem te vergemakkelijken. Bij de eerste installatie moet het hele systeem in een hoog vacuüm worden gestofzuigd. Weeg het gewicht van de koelmiddelfles en sluit de vloeistofslang op de koelmiddelfles aan op de vloeistofklep. Het gas uit de vloeistofleiding wordt vervolgens verwijderd en de flesklep en de vloeistofklep worden geopend.

Het vacuüm in het systeem zorgt ervoor dat de vloeistof wordt ingeademd door de vloeistofinlaat totdat de druk van het systeem gelijk is aan de druk in de koelmiddelfles. Sluit de uitlaatklep van de bak en start de compressor. Vloeibaar koelmiddel spuugt uit de koelmiddelfles in de vloeistofpijp en hoopt zich op in de condensor en het reservoir via de verdamper. Om te bepalen of de laadstroom aan de vereisten van het systeem heeft voldaan, opent u de uitlaatklep van het reservoir, sluit u de vloeistofinjectieklep, observeert u de werking van het systeem totdat het systeem het gespecificeerde koelmiddel heeft.

Bel de koelmiddelfles opnieuw en noteer de lading van het systeem. Houd de uitlaatmeter goed in de gaten en de snelle drukstijging geeft aan dat de condensor is gevuld met koelvloeistof.

En heeft de pompcapaciteit van het systeem overschreden, als dit gebeurt, stop dan onmiddellijk met vullen vanuit de vloeistoffles en open de uitlaatklep van de bak.


Vulling in gasvorm : Wanneer slechts een kleine hoeveelheid koelmiddel tot 12 kg in het systeem moet worden gevuld, kan de gasvulmethode worden gebruikt, die nauwkeuriger is dan de toevoeging van vloeistof. In de gasvormige vulling wordt meestal geïnstalleerd met een drukmeter in de poort van de aanzuigserviceklep van de compressor, voordat deze wordt gevuld om het gewicht van de koelfles, de pijp van de manometerklep en de aanzuiging, aansluiting van de serviceklep van de uitlaatklep te wegen. En sluit de gemeenschappelijke interface aan op de koelmiddelfles.

Verwijder het gas uit de pijp, open de stoomklep van de koelmiddelfles, start de compressor en gebruik de drukbuisklep om de vulling aan te passen.


Om te bepalen of voldoende koelmiddel is toegevoegd, sluit u de klep van de koelmiddelcilinder en observeert u de werking van het systeem, blijft u koelmiddel toevoegen totdat de vulling geschikt is, belt u vervolgens de koelmiddelfles en noteert u het gewicht van het koelmiddel dat aan het systeem is toegevoegd, koeling encyclopedie openbare prompt, tijdens het vulproces, let op de uitlaatdruk, om ervoor te zorgen dat het systeem niet te veel laadt.

how to fill refrigerants in the system