Hoe onderscheid ik de kenmerken en temperatuur van koelmiddel R407C ,, Koelmiddel R290 en Koelmiddel R717 (ammoniak)?

- Aug 13, 2019-** Koelgas R407C:

De capaciteit en druk van koelmiddel R407C liggen in de buurt van die van Freon R22. Daarom kan het systeemontwerp worden aangepast om het originele R22-systeem geschikt te maken voor het R407C-koelsysteem. Natuurlijk moet de minerale koelolie in het oorspronkelijke systeem worden vervangen door een smeermiddel (POE-olie) dat compatibel is met HFC-407C.


In vergelijking met het oorspronkelijke systeem is de energie-efficiëntieverhouding van het R22 hvacr-systeem ongeveer 5% lager. Dit komt door het feit dat Koelmiddel R407C een temperatuurafwijking tot 6 graden heeft ten opzichte van andere koelmiddelen. Daarom vermindert het R407C-systeem de warmteoverdracht in dezelfde standaard condensor en verdamper, waardoor de energie-efficiëntieverhouding van het systeem wordt beïnvloed.


Aangezien R407C een gemengd niet-azeotroop werkmedium is, moet R407C vloeibaar worden gevuld om ervoor te zorgen dat de gemengde componenten niet veranderen. Als er koelmiddel lekt in het systeem van R407C en de prestaties van het systeem aanzienlijk veranderen, kan de resterende R407C in het systeem niet worden gerecycled. Het resterende R407C-koelmiddel in het systeem moet worden ontlucht en het nieuwe R407C-koelmiddel wordt opnieuw gevuld.


Koelmiddel R407c temperatuur en druk vergelijkingstabel


image


** Groen koelmiddel R290 met LAGE ODP:


Koolwaterstof R290 (propaan), ook bekend als koude steenkool, is een nieuw type milieuvriendelijk koelmiddel, voornamelijk gebruikt in centrale airconditioning, warmtepomp-airconditioning, huishoudelijke airconditioning en andere kleine koelapparatuur. Vanwege de ontvlambare en explosieve eigenschappen heeft Freon R290 echter een beperkte perfusie en een veiligheidsbeoordeling van A3.

Koelmiddel R290 met hoge zuiverheid wordt gebruikt als een temperatuurgevoelige werkvloeistof; superieure kwaliteit en primaire kwaliteit R290 kunnen worden gebruikt als een koelmiddelvervanger voor R22 en R502, compatibel met het oorspronkelijke systeem en smeerolie, voor centrale airconditioning, warmtepomp-airconditioning, huishoudelijke airconditioning en andere kleine koelapparatuur. Het kan ook worden gebruikt voor het snijden van metaalzuurstof.


Als koolwaterstofkoelmiddel heeft R290 een ODP-waarde van 0 en een GWP-waarde van minder dan 20, en heeft het uitstekende voordelen in koelprestaties in vergelijking met R600a en R134a en R404A. R290 voldoet aan de huidige internationale en binnenlandse eisen op het gebied van milieubescherming en de prestaties zijn geschikt voor koelapparatuur met een groot volume. Met de liberalisering van het vervolgbeleid zullen er bredere vooruitzichten op ontwikkeling zijn.


Temperatuur- en drukvergelijkingstabel van groen koelmiddel R290 met LAGE ODP


image


** Koelgas R717 (ammoniak):


Groen koelmiddel R717 (ammoniak), ammoniak is een koelmiddel met gemiddelde temperatuur, de chemische formule is NH3, het kookpunt is -33,4 ° C, het vriespunt is -77,7 ° C, de kritische temperatuur is 133 ° C en de kritische druk is 11.417 MPa. Zuivere ammoniak heeft geen nadelig effect op de smeerolie, maar wanneer er vocht is, vermindert het de smeerwerking van de bevroren olie. In het ammoniak koelsysteem worden koper en koperlegering niet gebruikt voor de pijpleiding en de kleponderdelen.


Het R717 (ammoniak) syntheseproces is volwassen, gemakkelijk te bereiden, goedkoop, vernietigt de ozonlaag niet en heeft geen broeikaseffect. De druk van het ammoniak-koelmiddel in de condensor en de verdamper is matig (de condensatiedruk is in het algemeen 0,981 MPa, de verdampingsdruk is in het algemeen 0,098-0,49 MPa); de koelcapaciteit per volume-eenheid is groter dan die van R22; de latente verdampingswarmte is groot en de koeling en warmte-afgiftecoëfficiënt zijn hoog. . Ammoniakoelmiddelen worden op grote schaal gebruikt in grote koel- en supermarktvitrines.


De ammoniakdamp is kleurloos en heeft een sterke irriterende geur. Ammoniak is zeer giftig voor mensen en kan bevriezing veroorzaken wanneer het op de huid spat. Wanneer het volume ammoniakdamp in de lucht 0,5-0,6% bereikt, kan dit een explosie veroorzaken. Daarom mag de concentratie ammoniak in de lucht in de ruimte voor apparatuur niet hoger zijn dan 0,02 mg / l. Ammoniak is niet gemakkelijk te verbranden bij normale temperatuur, maar wanneer het wordt verhit tot 350 ° C, wordt het afgebroken tot stikstof en waterstof. Wanneer waterstof wordt gemengd met zuurstof in de lucht, zal het ontploffen.


Temperatuur- en drukvergelijkingstabel van R717 (ammoniak) koelmiddel


image