Hoe onderscheid te maken tussen authentieke en nepkoelmiddelen?

- Jul 02, 2019-

Hoe onderscheid te maken tussen authentieke en nep-koelmiddelen?

Koelmiddelen, ook bekend als freon, koelmiddel, koelmiddel, is medium materiaal dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan hete machines voor complete energieconversies. Deze stoffen verhogen meestal het vermogen door omkeerbare faseveranderingen, zoals gas-vloeistof faseveranderingen, zoals stoom in de stoommachine, koelmiddel, etc.

Wanneer een typische stoommachine werkt, geeft deze de warmte van de stoom af in een mechanisch vermogen dat kan worden gegenereerd, terwijl het koelmiddel wordt gebruikt om warmte bij lage temperaturen tot hoge temperaturen aan te drijven. De kwaliteit van het koelmiddel beïnvloedt de werking van de gehele machine en nep koelmiddel zal het koelsysteem ernstig schaden.

                

Koelmiddel R22 of CHCLF2, HCFC-22, is een zuiver gas met een zuiverheid van ten minste 99%. Maar de huidige namaak R22, bevat soms andere corrosieve stoffen zoals chloormethaan met een hoog aandeel.

Chloormethaan heeft een sterk corrosief effect en veroorzaakt ernstige corrosie van de compressor van de koelunit, waardoor de compressor wordt gesloopt.

Wanneer het inferieure koelmiddel bovenop het schuim wordt aangeraakt, begint het schuim langzaam te corroderen en op te lossen, maar het zuivere R22-koelmiddel komt niet voor.

Voor andere koelmiddelen zoals R134a, R404a, R410a, R507, R23 kunnen we een eenvoudige beoordeling maken met behulp van de volgende methoden:

* Methode 1

Draai de koelmiddeltank ondersteboven en laat een kleine hoeveelheid koelmiddel op een wit vel papier los. Dit wordt niet aanbevolen als er significante onzuiverheden of vloeibaar water op het witte papier zitten, wat aangeeft dat het koelmiddel van slechte kwaliteit is.

* Methode 2

De manometer test de druk van de koelmiddelfles, tegen de karakteristieke situatie van de koelmiddeltemperatuur, om te controleren of de druk in de fles binnen het normale bereik ligt;

* Methode drie

Test de druk in de fles opnieuw als het koelmiddel halverwege is. Voor R22, een koelmiddel met één component, moet de drukwaarde van de tweevoudige meetfles heel dichtbij zijn.

Als het koelmiddel inferieur koelmiddel is, meestal gemengd met verschillende componenten, is het gebruik van koelmiddel in de fles als gevolg van veranderingen in het aandeel van componenten, meestal zal de druk in de fles grotendeels anders zijn, zoals het optreden van dergelijke fenomenen, het is aanbevolen om het gebruik van het koudemiddel te stoppen en moet tijdig in het systeem worden geïnjecteerd om het koudemiddel te legen, om vervuiling van het systeem te voorkomen.

* Methode vier

Als in de fase van inbedrijfstelling van het systeem de volgende afwijkingen worden aangetroffen, wordt aanbevolen om de zuiverheidstest van het koelmiddel in het systeem uit te voeren, de afvoer van het systeem is geen inferieur koelmiddel.

(1) De koelcapaciteit van het systeem is duidelijk onvoldoende en na inspectie hoeven geen andere abnormale omstandigheden op koelmiddel te letten;

(2) De systeemdroger, filter of expansieklep is geblokkeerd en de blokkering is geelbruin of zwart modderachtig vreemd lichaam moet op koelmiddel letten;

(3) Hoge, lage druk of temperatuurafwijkingen tijdens de werking van het systeem, of wanneer de uitschakelstatus, de systeembalansdruk abnormaal is, moet u het koelmiddel zien.