Hoe de lekkage van koelmiddel zoals koelmiddel R22, R134a, R410a(I) detecteren

- Apr 24, 2020-


Het meest gebruikte koelgas dat nu wordt gebruikt zijn koelmiddel R134a,koelmiddel R404a, koelgas r410a, koelmiddel r32 voor airconditioner, enz. Koudemiddellekkage is een veel voorkomende fout in het gebruik van koelapparatuur, die het koeleffect beïnvloedt en het milieu vervuilt, kunnen we detecteren met de volgende methoden.


1. Inspecteer visueel het olielek. Wanneer het koelsysteem lekt, moet het gepaard gaan met het lekken van koelolie. Met behulp van deze functie, de buitenwand van het gehele koelsysteem kan worden waargenomen door visuele inspectie, vooral of er olievlekken op elke laspoort en verdamper oppervlak aanwezigheid. Als u vermoedt dat de olievlek op het lek niet duidelijk is, u een schone witte doek plaatsen en deze voorzichtig met uw hand indrukken. Als er olie op de witte doek

Vlekken, wat wijst op een lek daar.


2, zeepsop lek detectie. Zeep water lek detectie is het gebruik van een kleine borstel gedoopt in het zeepwater van tevoren bereid en toe te passen op de noodzaak. Controleer de site en observeer zorgvuldig. Als er schuim of toenemende bellen in het gedetecteerde deel, betekent dit dat er een lek.


3. Stikstof water lek detectie: vul het systeem met 10-20kg / cm2 druk stikstof, dompel het systeem in water, borrelende plaats is het lekpunt. Het voor de hand liggende nadeel van deze methode: het water dat wordt gebruikt voor lekdetectie komt gemakkelijk in het systeem, wat resulteert in het aangetaste materiaal en het hogedrukgas kan ook grotere schade aan het systeem veroorzaken. De intensiteit is ook geweldig.


refrigerant gas R404a