Hoeveel soorten huishoudelijke centrale airconditioners?

- Sep 25, 2020-

Soorten huishoudelijke centrale airconditioners


Veelgebruikte centrale airconditioners voor huishoudens kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie typen: luchtgekoelde leidingsystemen, luchtgekoelde koud / warmwatersystemen en meervoudig verbonden systemen.


Luchtgekoeld leidingsysteem:


Voordelen: Het luchtgekoelde centrale airconditioningsysteem met kanalen is goedkoper, het airconditioningsysteem kan worden uitgerust met apparaten voor frisse lucht en het beheer en onderhoud van airconditioningapparatuur is handiger.

Nadelen: het luchtgekoelde centrale airconditioningsysteem met kanalen is niet eenvoudig om de temperatuur en vochtigheid van elke kamer aan te passen, en de kanalen nemen een bepaalde hoeveelheid ruimte in beslag. Bij het ontwerp zal de lay-out van de aanvoer- en retourkanalen het moeilijkste zijn in het ontwerp. Let tegelijkertijd op de problemen met de distributie van het luchtsysteem om ongelijke luchttoevoer te voorkomenLuchtgekoeld koud- / warmwatersysteem:


Luchtgekoelde warm- en koudwaterunit, zoals de naam al aangeeft, luchtgekoeld betekent dat de condensor wordt gekoeld door lucht, en het warme en koude water betekent dat de unit warm en koud water kan produceren; het is het meest voorkomende centrale airconditioningsysteem voor huishoudelijk water in de familie.

Het genereert airconditioning koud / warm water via de buitengastheer, dat wordt geleverd aan elk eindapparaat in de kamer door het pijpleidingsysteem, waar het koude / warme water warmte uitwisselt met de binnenlucht om koude / warme lucht te genereren, waardoor het wordt geëlimineerd de belasting van de airconditioning in de kamer. Het is een vorm van gecentraliseerde opwekking van koude / warmte en gedecentraliseerde verwerking van airconditioningsystemen in individuele kamers. Het eindapparaat van de koud- / warmwatereenheid is meestal een ventilatorconvector.Multi-connected systeem:


Voor dit soort systemen hoef je niet meer te zeggen over Refrigeration Encyclopedia, de meesten van hen weten het. Dit is het VRV-systeem met variabele koudemiddelstroom, een koudemiddel-airconditioningsysteem dat vooral geschikt is voor kantoorruimtes.


Eén buitenunit van het VRV-systeem kan via pijpleidingen koelvloeistof aan verschillende binnenunits leveren. Door de koelmiddelcirculatie van de compressor en de koelmiddelstroom die de warmtewisselaars binnenshuis binnenkomt te regelen, kan tijdig aan de koel- en verwarmingsbelasting van de binnenruimte worden voldaan. Het VRV-systeem heeft de voordelen van energiebesparing en hoge efficiëntie, en elke kamer kan onafhankelijk worden aangepast om te voldoen aan de behoeften van verschillende airconditioningbelastingen in verschillende kamers.