Hoe bewaar ik koelmiddel?

- Sep 05, 2020-

Koelmiddel is een gevaarlijk gas en de opslag van koelmiddel mag niet lichtvaardig worden ingenomen. Het maakt niet uit of u R-134A, R-410A, R-22 of een ander soort koelmiddel heeft, u moet de juiste stappen en voorzorgsmaatregelen nemen. Hieronder vindt u een aantal belangrijke punten om te onthouden bij het opslaan van uw koelmiddel:

  • Zorg ervoor dat al uw cilinders goed worden opgeborgen en geen risico lopen om te kantelen.

  • Koelmiddel moet worden opgeslagen in een goed geventileerde ruimte en de temperaturen mogen NIET hoger zijn dan 125 graden Fahrenheit. Als het gematigde te heet wordt, kan er een te hoge druk in de container worden gebouwd, waardoor de container kan scheuren. Dit kan ertoe leiden dat de ontgrendelingsklep uitvalt, wat kan leiden tot een explosie van het product.

  • Zorg ervoor dat alle koelmiddelcontainers/cilinders over drukontspanners beschikken om verbranding en of explosies te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat er geen brandbare of brandbare materialen in de buurt van de containers zijn.

  • Voer regelmatig visuele inspecties uit van uw cilinders om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

  • Beperk het aantal mensen dat toegang heeft tot uw koelmiddel, want hoe meer mensen toegang hebben, hoe groter uw kans op een incident. Houd ook buiten het bereik van kinderen.

Koelmiddel kan gevaarlijk zijn, of het kan zeer veilig zijn. Het is aan u om de voorzorgswaarschuwingen te nemen bij het opslaan van uw product. Dat dekt de opslagvereisten voor koelmiddel.