Hoe kan ik koelgas kiezen?

- Sep 16, 2020-

Koelmiddelen worden ook koelvloeistoffen genoemd. Koelmiddelen omvatten voornamelijk koelmiddel R134a voor auto's, koelmiddel R410a voor airconditioner, koelmiddel R1234yf, enz. Het is een werkende substantie die continu circuleert in het koelsysteem en koeling bereikt door zijn eigen toestandsveranderingen. Het koudemiddel absorbeert de warmte van het koelmedium (water of lucht, enz.) In de verdamper en verdampt, en geeft de warmte af aan de omringende lucht of het water in de condensor om te condenseren.


De keuze van koelmiddel is een ingewikkelder technische en economische kwestie. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Bij het selecteren moet een algemene technische analyse worden uitgevoerd op basis van de specifieke situatie.


1. Overweeg de eisen van milieubescherming. Kies koelmiddelen die voldoen aan de nationale voorschriften voor milieubescherming.


2. Overweeg de vereisten van koeltemperatuur. Afhankelijk van verschillende koelmiddeltemperaturen en koelomstandigheden, worden hoge temperatuur (lage druk), gemiddelde temperatuur (gemiddelde druk) en lage temperatuur (hoge druk) koelmiddelen geselecteerd. Gewoonlijk is de standaard verdampingstemperatuur van het geselecteerde koelmiddel 10 ° C lager dan de koeltemperatuur. Bij de keuze van het koelmiddel moet ook rekening worden gehouden met de koelomstandigheden en de gebruiksomgeving van het koelapparaat. De condensatiedruk tijdens bedrijf mag de gespecificeerde waarde van de veilige gebruiksomstandigheden van de compressor' s niet overschrijden. Auto-airconditioners kunnen alleen de lucht buiten de auto als koelmedium gebruiken. De temperatuur, windsnelheid, zonnestraling, warmtestraling en andere factoren die hierop van invloed zijn, veranderen regelmatig. De bedrijfsomstandigheden bepalen dat het alleen koudemiddelen met hoge temperatuur (lage druk) kan gebruiken. In het verleden werd R12 gebruikt en werd R134a meestal gebruikt bij het posten.


3. Overweeg de aard van het koelmiddel. Selecteer op basis van de thermodynamische, fysische en chemische eigenschappen van het koelmiddel die koelmiddelen die niet giftig, niet explosief en niet brandbaar zijn; het geselecteerde koelmiddel moet een goede warmteoverdracht, een lage weerstand en een goede compatibiliteit met de materialen die in het koelsysteem worden gebruikt, hebben.


4. Overweeg het type compressor. Verschillende koelcompressoren werken anders. De volumetrische compressor verhoogt zijn druk door het volume van de koudemiddeldamp te verminderen. Over het algemeen worden koelmiddelen gebruikt met een grote koelcapaciteit per volume-eenheid, zoals R134a, R22, enz., Worden gebruikt. Er zijn veel soorten koelmiddelen, met de vooruitgang van wetenschap en technologie. Er verschijnen voortdurend nieuwe werkvloeistoffen die geschikt zijn voor verschillende koelapparatuur.