Hoe aërosolen werken?

- May 10, 2020-


Aerosolverpakking is een onafhankelijk distributiesysteem met drie hoofdelementen: 0010010 nbsp;

Actieve ingrediënten (zeep of desinfectiemiddel, enz.)

Inerte of inactieve ingrediënten (water)

Drijfgassen: (hfa 134 a, HFA-134 Chemische naam: farmaceutische hulpstoffen tetrafuoroethaan)


Een drijfgas 0010010 nbsp; zoals hfa hydrofluoroalkane 0010010 nbsp; is een gasverbinding die een product uit een container duwt en een spray of schuim produceert. In de meeste gevallen kunnen drijfgassen ook dienen als oplosmiddelen om de juiste sterkte van het product te behouden. In de Verenigde Staten is het meest voorkomende drijfgas natuurlijk voorkomende koolwaterstoffen. Sommige producten (ongeveer 10% van de huidige 0010010 # 39; s aërosolen) gebruiken gecomprimeerde gassen zoals koolstofdioxide en lachgas als drijfgassen.


Het laatste element is een container, meestal een stalen of aluminium blik. Lekvrije bescherming beschermt het product tegen vervuiling en verdamping.


Al deze onderdelen werken samen op basis van eenvoudige wetenschappelijke principes. Aerosolverpakkingen zijn een dichte container onder druk. Door op de actuatorknop te drukken, wordt de klep geopend. Omdat de druk buiten de tank lager is dan de druk in de tank, zet het drijfgas uit, waardoor het apparaat in de afvoerpijp wordt geduwd en door de klep wordt afgevoerd. Met het systeem kunnen producten op verschillende manieren worden toegepast. Bij fijne mist leveren doseersprays alleen de juiste hoeveelheid schuim, schuim of zelfs spray over lange afstanden.


hfa 134a hydrofluoroalkane