Geschiedenis van koelmiddel ontwikkeling

- May 12, 2017-

Mechanische koeling verscheen in het midden van de 19e eeuw. James Perkins (Jacob Perkins) de eerste praktische machine in 1834 gebouwd. Het maakt gebruik van ether als koelmiddel, is een damp compressiesysteem. CO2 (CO2) en ammoniak (NH3) werden voor het eerst gebruikt als koelmiddel in 1866 en 1873 respectievelijk. Andere chemische stoffen, met inbegrip van chemische cyanide (petroleumether en NAFTA), zwaveldioxide (R-764) en methylether, zijn gebruikt als koelmiddel voor damp compressie. De toepassing ervan is beperkt tot industriële processen. Meeste voedingsmiddelen zijn nog steeds bewaard in de winter of industrieel bereid ijsblokjes.

In het begin van de 20e eeuw begon het koelsysteem als de middelen van de airconditioning van grote gebouwen. De Meilan gebouw in San Antonio, Texas is het eerste volledige airconditioning hoogbouw kantoorgebouw.

1926 Thomas Miccini (Thomas Midgely) de eerste CFC (CFC) machine, ontwikkeld met behulp van R-12. CFC (CFK's) niet-ontvlambare, nontoxic (vergeleken met zwaveldioxide) en hoge energie-efficiëntie. De machine gestart commerciële productie in 1931 en snel ingevoerde huis. Willis (Willis Carrier) ontwikkelde de eerste commerciële centrifugaal chiller, die een tijdperk van koeling en airconditioning luidde.

In de jaren 1930 van de 20e eeuw, een reeks van gehalogeneerde koolwaterstof koelmiddelen verschenen achtereenvolgens, en DuPont Freon (Freon) genoemd. Deze stoffen kunnen hebben uitstekende prestaties, niet-toxisch, onbrandbaar, aanpassen aan verschillende temperatuur gebieden en aanzienlijke verbetering van de prestaties van de koelkast. Verschillende koelmiddelen worden gemeengoed in airconditioning, met inbegrip van CFC-11. CHLOORFLUORKOOLSTOF-12. CFC-113. CFC-114 en HCFC-22,20 eeuw 50 The 1990s, begon met behulp van Azeotropisch koelmiddel. Het niet-Azeotropisch koelmiddel werd gebruikt in de 60.

De airconditioning-industrie groeide van jonge tot miljarden miljard dollars in industrieën, met behulp van de bovenstaande koelmiddel. Door 1963 goed deze koelmiddelen voor 98% van de gehele biologische fluor-industrie.

Door de medio-1970, kunnen aandacht voor de verdunning van de ozonlaag opgedoken, en CFC stoffen medeverantwoordelijk. Dit leidde tot de goedkeuring van het Protocol van Montreal van 1987, waarvoor de eliminatie van CFC- en HCFC Gemeenschappen. De nieuwe oplossing is het ontwikkelen van de HFK-familie om te dienen als de belangrijkste rol van koelmiddel. De HCFC-clan nog steeds gebruikt als een overgangsprogramma en zullen geleidelijk worden afgebouwd.

In de jaren 1990 vormt globale opwarming van de aarde een nieuwe bedreiging voor het leven op aarde. Hoewel een heleboel factoren, opwarming is vanwege het energieverbruik van airconditioning en koeling (de Verenigde Staten opbouwen van energie-verbruik van ongeveer 1/3% van de totale energie), en vele koelmiddel zelf een broeikasgas is, is koelmiddel ook opgenomen in het toepassingsgebied van de discussie. Hoewel de ASHRAE standaard 34 classificeert veel stoffen als koelmiddel, worden slechts een paar gebruikt in commerciële Airconditioning.