Gevaren van koelmiddel

- May 12, 2017-

Aantasting van de ozonlaag

Februari 1985, de Britse Antarctische expeditie Team lange haren (J.Farman) gemeld voor de eerste keer dat de totale hoeveelheid ozon boven Antarctica snel door ongeveer de helft van het jaar van 1977 tot en met eind oktober September teruggebracht is, maken een "gat in de ozonlaag" die bleef hervatten geleidelijk November, een wereldwijde schok veroorzaken.

Ozonafbrekende stoffen, naast de soorten sneeuw, worden ook gebruikt in spuitbussen drijfgassen, blaasmiddelen en elektronische componenten in het proces van reiniging van de agent. Lang leven-bevattende Broom verbindingen, zoals Al-haroun (Haion) brand blusmiddel, is ook een belangrijke rol bij aantasting van de ozonlaag.

Chlooratomen zijn stikstofmonoxide (NO) kunt reageren met ozon en produceren en gebruik van CFK's in de wereld als gevolg van koudemiddelen

De chemische stabiliteit is goed (zoals het atmosferische leven van CFC12 102 jaar) is niet gemakkelijk in de troposfeer decompositie, via de atmosferische circulatie in de ozonlaag van de stratosfeer, in de korte golf ultraviolette UV-C straling, ontleding van de CI vrije radicalen, die betrokken zijn bij de consumptie van ozon.

Om aantasting van de ozonlaag, moeten deze stof twee kenmerken: chloor, broom of een ander soortgelijk atoom is betrokken bij de chemische reacties van de ozon zuurstof, die zeer stabiel in de lagere atmosfeer worden moet (dat wil zeggen, lang genoeg atmosferische leven) te het bereiken van de ozonlaag. Bijvoorbeeld, HFK's HCF22 en HCFC123, hebben allemaal een chloor atoom, ozon kan consumeren zijn sfeervolle leven 12.1 en 14 respectievelijk en chlooratomen relatief levendig, kunnen ontleden in de lagere atmosfeer, het nummer van het bereiken van de ozonlaag is niet veel. Daarom, HCFC22 en HCFC123 de ozon vernietigen capaciteit is veel kleiner dan de CFK's.