Milieuvriendelijk koelmiddelvervangend gas, Refrgierant R290 of Freon R32, wat is beter?

- Jul 05, 2019-

Met toenemende bezorgdheid over de bescherming van de ozonlaag en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, is vervanging van koudemiddel urgent.

Omdat het project een breed bereik bestrijkt en moeilijk is, is de keuze van milieuvriendelijke koelmiddelen in alle landen van de wereld uiterst voorzichtig. Er zijn twee zeer verschillende internationale koelmiddelvervangingsopties, één is het airconditioninggas HFC-R410A voor airconditioning R32-koelmiddelen die worden gebruikt in de Verenigde Staten, Japan en andere landen, maar de R410A is slechts een overgangsalternatief vanwege de hoge GWP-waarde ( 2088). En R32-koelmiddel (ODP 0, GWP 675), zijn de Japanse ondernemingen die worden vertegenwoordigd door Dajin om het koelmiddel te pushen, om de R32 in de wereldwijde snelheidsverdeling te versnellen, Dajin staat zelfs open voor nieuwe landen gratis aanvraagoctrooien, momenteel Dajin in Japan, India, Rusland, Spanje, Spanje,

De promotie van Taiwan en andere landen en regio's in China heeft resultaten opgeleverd.

Het tweede alternatief is r290 (ODP 0, GWP 20) koelmiddel, vertegenwoordigd door China en landen zoals Duitsland en Zweden in Europa, dat wordt beschreven als "milieuvriendelijk koelmiddel met superpotentieel". Wang Lei, vice-president van de China Household Appliance Association, heeft ooit de superieure prestaties van de R290 in airconditioners vergeleken met andere koudemiddelen geïnterpreteerd. "Momenteel zijn de koelmiddelen die worden gebruikt in de Chinese airconditioners voornamelijk R22 en R410A, met emissieniveaus van 1,1 miljard ton CO2-equivalent, en als ze worden vervangen door R290, zullen de emissies worden teruggebracht tot 530.000 ton CO2-equivalent," zei ze .

Op het gebied van milieuvriendelijke voorschriften voor het vervangen van koelmiddelen heeft Europa in 2014 een F-gasaanpassingswet uitgegeven om de uitstoot van koolstof te versnellen, en de R290 is momenteel in de markt bewezen op het gebied van mobiele airconditioners en warmtepompen in Europa.

Als een van de belangrijkste producenten en fabrikanten van airconditioners ter wereld, zal het gekozen koelmiddel R290 rechtstreeks van invloed zijn op de wereldwijde markttendensen. Sinds 2007 voert China onderzoek en ontwikkeling uit met betrekking tot koolwaterstoffen R290 R290 en in 2011 werd de GMCC R290 milieuvriendelijke koelmiddelairconditioningscompressielijn officieel ondertekend als demonstratielijn voor het Multilateraal Fonds van de Verenigde Naties in Montreal, en in april 29, 2014, het ministerie van Milieubescherming kondigde de lijst aan van bedrijven die lage GWP-koelmiddel R290 airconditioning-subsidies ontvangen en heeft de relevante subsidiemaatregelen uitgegeven; in april 2015 kondigden Gree en Haier aan dat R290-airconditioners op de markt waren, terwijl de R290-airconditioners van de Verenigde Staten het voortouw namen bij het behalen van het eerste 3CCC-certificaat van China; R290 Compressor Het demonstratieproject van het Multilateraal Fonds van Montreal van de Verenigde Naties slaagde met succes. Op 28 juni 2015 organiseerde het ministerie van Milieubescherming de eerste batch R290 milieubescherming koolstofarme airconditioning en lanceringsceremonie in Shenzhen, december 2015 , GMCC R290 DC-aircocompressor met variabele frequentie succesvol verzonden naar Godrej, India.

Wen Wurui, directeur van het Milieubescherming en Externe Samenwerkingscentrum van het Ministerie van Milieubescherming, zei dat China in de toekomst het gebruik van R290 koudemiddel airconditioning transformatie demonstratie proefinspanningen verder zal verhogen. Als de schaal van de vervanging iets te gaan is, is Propane R290 ongetwijfeld de winnaar.

Uit de kenmerken van het koelmiddel zelf is R290 echter gevaarlijker dan R32-koelmiddelproducten, de veiligheidsklasse is A3, de perfusie is strikt beperkt, volgens de standaardvereisten, R32 staat de lading tien keer los dan R290 toe, het toepassingsbereik is breder, maar R32 heeft een hogere GWP-waarde en andere problemen.

Beide koelmiddelen hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het blijft een open vraag welk koelmiddel in de toekomst zal winnen. "Het maakt niet uit welk koelmiddel onze klanten kiezen, we hebben de bijbehorende compressorproducten om uit te kiezen", zei de GMCC-functionaris: "GMCC R290-compressorproducten hebben de ontwikkeling van 1-3HP voltooid en GMCC is 's werelds eerste officiële lancering van R32-koelmiddel compressor en bereiken massaproductie van ondernemingen. "

"

Koelmiddelvervanging als een wereldwijd belangrijk werk, hebben overheden, bedrijven nodig om samen te werken om de problemen op te lossen die zich voordoen bij de vervanging van de promotie, technologie, installatie en andere problemen, alleen om echt een groen koolstofarm leven te bereiken, bij te dragen aan de mensheid ontwikkeling en duurzame ontwikkeling bereiken.