Heeft de FDA bezwaar tegen het klinische onderzoek naar cannabis voor medisch gebruik?

- Aug 10, 2020-

Van de FDA-website:

De FDA is van mening dat wetenschappelijk onderbouwd onderzoek onder een IND-aanvraag de beste manier is om te bepalen welke patiënten baat kunnen hebben bij het gebruik van drugs die zijn afgeleid van cannabis. De FDA ondersteunt de uitvoering van dat onderzoek door:

1. informatie verstrekken over het proces dat nodig is om klinisch onderzoek met cannabis uit te voeren.

2. informatie verstrekken over de specifieke vereisten die nodig zijn om een ​​medicijn te ontwikkelen dat is afgeleid van een plant als cannabis. In december 2016 heeft de FDA haar bijgewerktLeidraad voor de industrie: ontwikkeling van botanische geneesmiddelen, dat sponsors begeleidt bij het indienen van IND-aanvragen voor botanische geneesmiddelen.

3. specifieke ondersteuning bieden aan onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van klinisch onderzoek met cannabis en de bestanddelen ervan als onderdeel van het IND-proces door middel van vergaderingen en regelmatige interacties tijdens het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen.

4. algemene ondersteuning bieden aan onderzoekers om hen te helpen de procedures voor het uitvoeren van klinisch onderzoek te begrijpen en te volgen via het FDA Center for Drug Evaluation and Research'sOndersteuningsgroep voor kleine bedrijven en industrie.


Volgens een betrouwbare bron zullen sommige CBD-inhalatorproducten binnenkort in klinische proeven worden gebruikt. CBD-inhalator zijn aerosolproducten zoals MDI die HFA 134A gebruiken voor farmaceutische kwaliteit.