Veroorzaakt de hoeveelheid koelmiddel vorst in de retourluchtleiding en de compressor?

- Jul 15, 2020-

Momenteel zijn de belangrijkste koelmiddelen die worden gebruikt HCFK-gas: koelmiddel R22. HFK-gas: koelmiddel R134a, R410a, R290, enz. Wat airconditioning betreft, is het principe van de systeemcirculatie in het algemeen hetzelfde als dat van een koelkast met vriezer. De symptomen van een airconditioningsysteem zonder fluoride zijn vergelijkbaar met die van een koelkast met vriezer. Veel mensen zeggen dat airconditioning geen fluoride heeft en dat de dikke buis (retourleiding) zal bevriezen. Onder nominale bedrijfsomstandigheden voor airconditioning zijn het gebrek aan fluor in het airconditioning systeem en het fenomeen vorst van de retourluchtleiding niet eenvoudig op te treden. Na een tekort aan fluor zal de temperatuur van de retourluchtleiding alleen hoger zijn dan normaal, dat wil zeggen de temperatuur van de retourluchtoververhitting is hoger dan normaal. Op dit moment, gezond verstand van het principe van de koelcyclus, is het zeker dat de retourluchtleiding voor fluor nog steeds kan bevriezen. De binnentemperatuur is laag of de ventilatie van de interne machine is slecht; de omgevingstemperatuur is laag en de machine draait lange tijd. Het is mogelijk om de verdamper tot aan de luchtretourbuis te vullen, maar het is niet altijd waar dat het gebrek aan fluor voor vorst zal zorgen.


Hoe bevriest de luchtretourleiding van het koeltoestel? Onder welke omstandigheden zal er bevriezen? Wetenschappelijke ethiek en logica moeten worden gebruikt om dit probleem te verklaren.


1. Huishoudelijke airconditioner


Als we het koelmiddel R22 als voorbeeld nemen, is de verzadigingsmeterdruk bij 0 graden 0,399 MPa. Wanneer deze druk lager is dan de corresponderende temperatuur van 0 graden, dat wil zeggen het kristallisatiepunt (vriespunt) van water, zal het buitenoppervlak van de buis natuurlijk eerst Frosted na condensatie, dit is een normale fysieke reactie en verandert. Daarom, nadat de lage druk van de huishoudelijke airconditioner lager is dan 0,399 MPa, zal de verbindingsleiding beginnen te bevriezen.


2. Huishoudelijke koelkast


Het koelmiddel dat in de vriezer wordt gebruikt is R12, R134a, R600a, enz. Wanneer de verzadigingsdruk van R12-koelmiddel minder is dan 2,11 kg, is de verzadigingsdruk van R134a-koelmiddel minder dan 0,193 MPa en is de verzadigingsdruk van R600a-koelmiddel minder dan 0.058MPa manometerdruk, de verzadigingstemperatuur is op of onder 0 graden. Als de temperatuur lager is dan 0 graden en er op dit moment meer koelmiddel aan het systeem wordt toegevoegd, kan het koelmiddel in de verdamper niet voldoende warmte-uitwisseling (endotherm) krijgen om koken (verdamping) te produceren. Als de oververhitting van de retourlucht te klein is zal het vloeibare koelmiddel de retourluchtleiding en zelfs de compressor binnendringen, wat onvermijdelijk zal leiden tot bevriezing van de retourluchtleiding en de compressor.


3. Koude opslag


Het verschil tussen de koude opslag is dat, afhankelijk van de thermodynamische eigenschappen (fysische en chemische eigenschappen) van het gebruikte koelmiddel, evenals de door het systeem gespecificeerde verdampingstemperatuur en retouroververhitting, wanneer de oververhitting te klein is, zoals de opening van het expansieventiel is te groot of het systeem Als er te veel koelmiddel is en het vloeistofniveau in de verdamper te hoog (te veel) is, zal overmatig vocht en vocht worden meegevoerd in de retourlucht en kan de compressor vloeistof veroorzaken schokken en vorst.


Dit zijn verschillende systemen. Onder verschillende koelmiddelen en verschillende overeenkomstige drukken en temperaturen treden verschillende reacties op, die ook specifieke thermische omstandigheden van het koelsysteem zijn. Dit is een eenvoudig probleem dat gemakkelijk te begrijpen is. Begrijp het niet verkeerd en verwar het niet!