Vergelijking van verschillende automatische sprinkler brandbestrijdingssysteem

- Oct 12, 2020-


1. Droog sprinklersysteem: Droge sprinklerinstallatie is ontwikkeld op basis van een nat systeem om te voldoen aan de behoeften van het installeren van een automatisch brandblussysteem op plaatsen op koude en hoge temperatuur. Het systeem bestaat uit gesloten sprinklers, leidingsystemen, droge alarmkleppen, alarmsystemen, opblaasapparatuur, uitlaatapparatuur en watervoorzieningsapparatuur. Er is geen water in de pijpleiding en het mondstuk op gewone momenten, en het is alleen in beluchtingstoestand, dus het wordt een droog systeem of een droogpijpsysteem genoemd.


Het belangrijkste kenmerk van de droge sprinklerinstallatie is dat er geen water in de leiding achter de alarmklep zit, die niet bang is om te bevriezen en hoge omgevingstemperatuur. Daarom is het systeem geschikt voor gebouwen en plaatsen waar de omgevingstemperatuur lager is dan 4°C en hoger dan 70°C. In vergelijking met het natte sprinklersysteem voegt het droge sprinklersysteem een set opblaasapparatuur toe en moet de luchtdruk in het leidingnetwerk binnen een bepaald bereik worden gehouden. Daarom is het beheer ingewikkelder en is de investering groter. De sprinklersnelheid is niet zo snel als het natte systeem.


2. Pre-action sprinklerinstallatie:Het pre-action systeem combineert organisch de automatische branddetectie- en alarmtechnologie met het automatische sprinklersysteem en speelt een dubbele rol bij de bescherming van het object. Het pre-action systeem bestaat uit gesloten sprinklers, leidingsystemen, zondvloedkleppen, brandmelders, alarmcentrales, opblaasbare apparatuur, besturingscomponenten en watervoorzieningsfaciliteiten. Dit soort systeem is meestal droog en kan de eerste waarschuwing van de brand realiseren wanneer er brand ontstaat, en onmiddellijk het leidingnetwerk vullen met water om het systeem om te zetten in nat. Dit overgangsproces van het systeem bevat de functie van voorbereidende actie, dus het wordt een pre-action sprinklersysteem genoemd. Het systeem bevindt zich in de pijpleiding achter de zondvloedklep en is meestal gevuld met lagedrukgas. Wanneer er brand ontstaat, zenden de temperatuur- en rookmelders die in de beschermingszone zijn geïnstalleerd eerst het brandalarmsignaal uit en schakelt de controller het alarmsignaal in terwijl het geluid en het licht worden weergegeven. De zondvloedklep zorgt ervoor dat water in de pijpleiding komt en voltooit het watervulproces in korte tijd, waardoor het systeem in een nat systeem verandert. De daaropvolgende acties zijn hetzelfde als het natte systeem.


3. De belangrijkste kenmerken van het pre-action systeem zijn:


(1) In vergelijking met het natte systeem vult dit systeem meestal geen water in het leidingnetwerk na de pre-action klep, maar is gevuld met lagedruklucht of stikstof, of droge pijp. Alleen in geval van brand opent het branddetectiesysteem automatisch de pre-action klep om de pijp met water te vullen en een nat systeem te worden. Het leidingnetwerk is meestal zonder water, wat waterschade door systeemschade kan voorkomen.


(2) Bovendien heeft dit soort systeem een apparaat voor vroegtijdige waarschuwing, dat op tijd kan alarmeren voordat de sprinkler beweegt, om een vroege redding te organiseren. Het natte systeem moet daarentegen een alarm geven na het spuiten van water.