Gangbare methoden voor het opsporen van koelmiddellekken

- Sep 18, 2020-

Dit artikel beschrijft voornamelijk welke methoden kunnen worden gebruikt om te controleren op lekkage wanneer koelmiddel wordt gebruikt.


  Visuele inspectie voor lekdetectie

Wanneer er ergens in het systeem olievlekken worden aangetroffen, kan dit een lekpunt zijn.

Visuele lekdetectie is eenvoudig en gemakkelijk, zonder kosten, maar heeft grote defecten. Tenzij het systeem plotseling breekt en het systeem grote lekken lekt, en het systeem vloeibare gekleurde media lekt, kan de visuele lekdetectie niet worden gelokaliseerd.


  Zeepwaterlekdetectie

Vul het systeem met 10-20 kg / cm2 stikstof onder druk en breng vervolgens zeepwater aan op alle delen van het systeem. Het borrelpunt is het lekpunt. Deze methode is momenteel een veel voorkomende lekdetectiemethode in reparatiewerkplaatsen langs de weg, maar de menselijke arm is beperkt en het gezichtsveld van de mens is beperkt, en in veel gevallen wordt het lek helemaal niet gezien.


  Detectie van stikstofwaterlekken

Vul het systeem met 10-20 kg / cm2 drukstikstof, dompel het systeem onder in water, het borrelpunt is het lekpunt. Deze methode is in wezen hetzelfde als de vorige methode voor het opsporen van lekkages met zeepwater. Hoewel de kosten laag zijn, heeft het duidelijke nadelen: het water dat wordt gebruikt voor lekdetectie komt gemakkelijk het systeem binnen, waardoor de materialen in het systeem worden gecorrodeerd en het hogedrukgas kan ook schade aan het systeem veroorzaken. Grote schade, arbeidsintensief tijdens lekdetectie, wat de kosten van onderhoud en reparatie verhoogt.


  Halogeenlamp lekdetectie

Ontsteek de lekdetectielamp en houd de luchtslang aan de halogeenlamp. Wanneer het mondstuk zich dicht bij de systeemlekkage bevindt, verandert de vlamkleur naar paarsblauw, wat betekent dat er een grote hoeveelheid lekkage is. Deze methode produceert open vuur, wat niet alleen gevaarlijk is, maar de combinatie van open vuur en koelmiddelen produceert schadelijke gassen en het is ook moeilijk om lekken nauwkeurig te lokaliseren. Dus deze methode wordt nog bijna door niemand gebruikt. Als je het kunt zien, bevindt het zich misschien in de fase van een niet-geciviliseerde samenleving.


  Gasdrukverschil lekdetectie

Met behulp van het drukverschil tussen de binnen- en buitenkant van het systeem wordt het drukverschil versterkt door de sensor en wordt het lekdetectieresultaat uitgedrukt in de vorm van digitale of geluids- of elektronische signalen. Deze methode kan alleen" kwalitatief" weten of het systeem lekt en het lekpunt niet nauwkeurig kan vinden.