Algemene airconditioning Koelmiddellekkage Enkele belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

- Feb 01, 2019-

Algemene airconditioning Koelmiddellekkage Verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden


Het luchtconditionerings- en koelsysteem bestaat hoofdzakelijk uit een compressor, een condensor, een smoorklep, een verdamper en een aansluitende koperen buis en het lekpunt van het koelmiddel kan ook in elk onderdeel van het koelsysteem voorkomen.

1, lek van de verdamper

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

Er zijn veel lassen aan de linker- en rechterkant van de verdamper en er kunnen meer lekken zijn. De nieuw geïnstalleerde airconditioner lekt voornamelijk omdat de lastechnologie van de fabrikant van de airconditioner niet goed is. Wanneer de koperen buis niet rood is (de temperatuur bereikt geen 600 ° C ~ 700 ° C), wordt de elektrode bij de las geplaatst, de koperen buis en het soldeer wordt niet samengesmolten, waardoor de las wordt geknepen, slak , en niet glad, resulterend in lekkage van het koelmiddel.

Werking: verwijder de elektriciteitskast aan de rechterkant van de binnenunit, verwijder de vaste lijn en de spalk aan de achterkant van de verdamper en verwijder de linker en rechter positioneringsschroeven van de binnenverdamper. Nadat de verdamper 5 cm uitgetrokken was, werd de verdamper met beide handen 90 graden gedraaid en langs de pijp naar buiten getrokken. Nadat de verdamper is verwijderd. Leg het op een schone, schone plaats en veeg de lekkende olie weg met een droge doek. Het lekpunt is gelast door zilverlassen.

2. Lekkage bij de aansluiting van de binnenunit

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

De airconditioner werkt normaal en de binnenunit wordt niet door de lucht uitgeblazen, aangezien het koelsysteem defect is. Als er olie wordt getraceerd bij de aansluiting van de binnenunit, lekt hier het koelmiddel.

Gebruik: Breng aan met een waterbel en controleer op luchtbellen in het gewricht. Als dat niet het geval is, kan het koelmiddel worden toegevoegd vanuit het bypass-mondstuk met lage drukgasklep, dat is gebaseerd op een lage druk van 0,5 MPa. Stop met het gebruiken van de wasspirit en controleer de nano-spot. Na 3 tot 5 minuten is er nog steeds geen bellenvorming, wat aangeeft dat het lek in het gewricht defect is.

refrigerant copper pipe

3, lekkage van de afsluiter van de buitenmachine

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

Het grootste deel van de lekkage van de afsluitklep van de buitenmachine vindt plaats na de overdrachtsmachine. Omdat de as van de schakelklep wordt ingeschroefd en de rubberen ring lange tijd verouderd is, is de rubberen ring van de buitenste as afgedicht, waardoor de afsluitklep lekt. Als het lek ernstig is, kunt u het geluid van "zz ..." horen en het koelmiddel kan uit de lagedrukgaskast van de buitenunit worden afgevoerd.

Gebruik: gebruik een inbussleutel om de schroef van het afsluitventiel los te draaien en blokkeer de lekpositie met uw linkerhand. De rechterhand wikkelt snel de vier windingen van de grondband aan de schroef- en afdichtingsring van de schroef en draait de schroef van de afsluitklep snel naar de goede borgring. Vervolgens worden 2-3 omwentelingen van de grondstofband op de secundaire afdichtingsdraad en de secundaire afsluitdop geplaatst. Voeg F22-koelmiddel toe uit de lagedruk gasafsluit-omloopklep en voeg F22-gas toe tot ongeveer 0,5 MPa (ter referentie).

4, buiten-compressor U-buis lekkage

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

Het lekken van U-type uitlaatpijpen van een buitencompressor komt vaker voor. De belangrijkste reden is dat de koperen buis een dunne wand en slecht materiaal heeft. Na het buigen in een U-bocht, verschijnen kleine scheurtjes. De trillingen die door de compressor worden gegenereerd tijdens het werk, verhogen de scheur. . Het grootste deel van deze lekkage zal het koelmiddel lekken.

5, outdoor machine capillaire trillingen slijtage

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

De reden voor het lekken van het koelmiddel kan ook de vibratie zijn die wordt gegenereerd wanneer de compressor werkt, waardoor de twee buizen resoneren en wrijven, en de wand van de buis is versleten om ervoor te zorgen dat het koelmiddel licht lekt.

Voorbeeld: een XX split-type airconditioner wordt niet gekoeld en er is gevonden dat de capillair lekt. De eliminatiemethode is om een koperen buis van 6 mm met een zaag te zagen, deze rond het capillaire lek te wikkelen en deze vervolgens met zilver te lassen. Het is ook mogelijk om capillairen van dezelfde diameter en dezelfde grootte te vervangen. Voordat het lassen wordt vervangen, mogen er binnen 1,5 m geen ontvlambare of explosieve materialen zijn. Er moet een ijzeren plaat achter de capillair zitten. Tijdens het lassen mag de vlam niet te groot zijn en moet de neutrale vlam worden gebruikt. De temperatuur bereikt 600 ° C en de zilverelektrode wordt snel op de las geplaatst. Het soldeer en de koperen buis smelten samen en de toorts gaat snel weg, anders wordt de capillair opgeblazen.

6, lage druk bypass spoel lekken

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

Het koelsysteem van het split-type airconditioner wordt aangevuld met koelmiddel (algemeen bekend als "fluorine") en moet worden gevuld vanuit de lagedruk-bypass. De ventilatiebuis met huls wordt gebruikt om de lagedruk gasvulklepsteel te openen en het R22-koelgas van de koelmiddelcilinder en het gas van het airconditionerkoelmiddel zijn aangesloten en de vulling kan worden uitgevoerd.

De oorzaak van de storing: de uitwerpstift van de luchttoevoerleiding is te lang ingesteld en de ontluchtingspin van de bypass-ontluchtingsklep kan niet worden teruggekaatst nadat deze is ingedrukt, zodat de klepkern niet kan worden gereset. De eliminatiewijze is om de sleutel van de speciale airconditioner in de luchtvulklep te steken en de klepkern een kracht te geven om de veer van de klepkern eruit te laten springen, waardoor de klepkernlekfout wordt geëlimineerd.

7, compressor terminal lekkage

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

De compressoraansluiting lekt en neemt meer dan 2% van de lekkage in rekening. Verwijder de afdekking van de oververhittingsbeveiliging. Als er olie rond de compressoraansluiting loopt, is er een lek.

Werking: Bereid met C31 dubbele buislijm in een verhouding van 1: 1 en breng het aan op de bedrading. Omdat het koelsysteem zich in een vacuümtoestand bevindt, dringt de C31-lijm in het lekpunt. Nadat het lek is vastgelijmd, moet het gedurende 30 minuten op de lijm worden gebakken met de 100W-lamp, zodat de lijm gemakkelijker in het lek kan dringen. Merk op dat de lamp niet te dicht bij de C31-lijm mag zitten. Het is beter om C31 lijm 20 cm te gebruiken. Anders wordt de lijm gebakken en stroomt naar de compressor, waardoor het verstoppingseffect vermindert. Nadat de compressoraansluiting 2 uur is verlijmd, kan deze worden geperst en op lekken worden getest. Eindelijk evacueren en een fluorinetestmachine toevoegen om de koeling te herstellen.

8, lekt de pijpleiding

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

De lekken in de pijpleidingen verschijnen vaak na de renovatie van het huis. Sommige decoratiewerkers begrijpen het koelmiddel in de koelleiding niet; als ze gebogen zijn, omdat er buiten de pijpleiding een thermische isolatiehuls zit, is het na het buigen niet eenvoudig te vinden. Nadat de buis verzonken is, zal het koelmiddel lekken en zelfs als het fluor opnieuw gefluoreerd is, zal het koelsysteem twee onderscheppingssymptomen hebben.

Werking: verwijder de holteonderschepping met een snijder, gebruik de buitenkabel om aan te brengen, na het lassen met zilver, druk opnieuw, lek, evacueer, voeg fluoride toe, start met afstandsbediening

9, vier-weg omkeerklep lekkage

Gemeenschappelijk airconditioning koelmiddel lekt verschillende belangrijke onderdelen en behandelingsmethoden

Er zijn meer lekken in de hoeken van de drie koperen leidingen onder de vierwegklep van de koude en warme airconditioner. Als er een olielamp in de hoek staat, geeft dit aan dat er een lek is.

Werking: ontlaad het koelmiddel en wikkel de vierweg-omkeerklep in met een natte handdoek. Tijdens het lassen moet u de vlamtechnologie naar eigen inzicht beheersen, het lekpunt uitlijnen en wanneer de hoek de lastemperatuur bereikt, de zilverelektrode snel solderen.

freon line