Klimaatverandering en het effect ervan op de AC-verkoop

- Jun 10, 2020-

Een nieuwe studie kijkt naar hoe huishoudens klimaatverandering aanpakken door airconditioningverklaringen aan te nemen en te gebruiken, en hoe dit de elektriciteitsrekening met 35-42 procent kan verhogen. De meest gebruikte koelmiddelen voor airconditioning zijn koelmiddel R410a, koelmiddel R32, koelmiddel R22. R22 wordt echter snel uitgefaseerd en grotendeels verminderd in gebruik.


Eerdere studies waren gericht op de Verenigde Staten, waarbij huishoudens naar schatting hun elektriciteitsrekening met ongeveer 11 procent hebben verhoogd. De nieuwe studie, gefinancierd door de Europese Unie, EnergyA, analyseerde de sociaaleconomische kenmerken van huishoudens in acht andere OESO-landen (Australië, Canada, Frankrijk, Japan, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland) en ontdekte dat communicatie de elektriciteitskosten verhoogde met 35 tot 42 procent.


Het rapport - Airconditioning en elektriciteitsrekeningen: de rol van het klimaat in gematigde landen - stelt dat toekomstige verhogingen van de elektriciteitsrekeningen van huishoudens afhangen van de intensiteit van de klimaatverandering, maar een aanzienlijk effect zullen hebben op energiearmoede in minder ontwikkelde regio's. uit. Gegevens van het European Institute of Building Performance schatten dat 10 tot 15 procent van de Europese bevolking van' in 2014 brandstofarm was, maar de nieuwe studie neemt de zorgen weg.


Enrica De Cian, hoogleraar milieueconomie aan de Universiteit van Venetië ca' s Foscari en hoofd van het EnergyA-onderzoeksteam, legt uit:" Het concept van energiearmoede wordt vaak geassocieerd met het zorgen voor voldoende verwarming in de koudste maanden." Onze gegevens suggereren echter dat we het concept moeten uitbreiden met meer en meer koeleffecten in de zomer."


Van 1990 tot 2016 is de jaarlijkse verkoop van airconditioners meer dan verdrievoudigd tot 135 miljoen stuks, een trend die alleen wordt benadrukt door gegevens uit de residentiële sector. China voerde de lijst aan met 41 miljoen geregistreerde wooneenheden, gevolgd door de Verenigde Staten met 16 miljoen en Japan en Europa met ongeveer 9 miljoen.


GG quot; Als gevolg van klimaatverandering en de verbetering van de levensstandaard van mensen' zal de penetratiegraad van airconditioners voor huishoudelijk gebruik naar verwachting sterk blijven groeien, met een penetratiegraad in Spanje van 21 procent in de 20 jaar na nu en 35 procent in Frankrijk," De Cian besloot.


In het onderzoek werd gekeken naar de drijfveren van AC-adoptie. Het is misschien verrassend dat huishoudens met een groter aandeel jongere leden vaker AC gebruiken, terwijl goed opgeleide mensen de neiging hebben om hun gebruik van AC te verminderen, aldus het rapport, wat suggereert dat ze zich meer bewust zijn van de milieu-impact van energie.


Evenzo gebruiken huishoudens die meer gewend zijn aan energiebesparend gedrag, minder snel AC. Mensen met een groot aantal apparaten hebben de neiging om AC te gebruiken, wat erop kan wijzen dat degenen die gewend zijn aan hogere comfortstandaarden, ook vaker AC gebruiken.


GG quot; Wonen in stedelijke gebieden verhoogt de kans op communicatie met 9 procentpunten, wat aanzienlijk groter is dan de effecten van inkomen en klimaat, die te wijten kunnen zijn aan het hitte-eilandeffect van steden," voegde Malcolm Mistry toe, die verantwoordelijk is voor de analyse van klimaatgegevens. De co-auteur van de studie' is de auteur van het EnergyA-project.


refrigerant r410a