Classificatie van automatische sprinklersystemen

- Oct 10, 2020-

  • Clzoalssificatie van automatische sprinklerinstallaties

1. Automatische sprinklerinstallatie is de algemene term voor dit type brandblusvoorziening.


(1) Volgens verschillende soorten sprinklers zijn er gesloten systemen en open systemen;


(2) Volgens verschillende toepasselijke plaatsen en werkomstandigheden zijn er een nat systeem, droog systeem, pre-action systeem, herhaaldelijk openen en sluiten pre-action systeem, droog en nat alternatief systeem en een gesloten automatisch waternevel-schuim gecombineerd brandblussysteem , etc. Systeem: Het open systeem is ook onderverdeeld in een regendouchesysteem en een open automatisch waternevel-schuim gecombineerd brandblussysteem.


2. Natte en droge systemen moeten automatisch starten na het openen van een sprinkler, en het pre-action en regensysteem moeten worden gemeld wanneer de branddetector in werking treedt.


Start automatisch bij alarm. De meeste civiele gebouwen zijn natte systemen.


  • Toepassing van elk automatisch sproeisysteem:


1. Nat systeem, gebruikt op plaatsen waar de omgevingstemperatuur niet lager is dan 4 ℃ en niet hoger dan 70 ℃;


2. Droog systeem, gebruikt op plaatsen waar de omgevingstemperatuur lager is dan 4 ℃ of hoger dan 70 ℃;


3. Het pre-actiesysteem wordt gebruikt op plaatsen waar waterlekkage ten strengste verboden is wanneer het systeem in een quasi-werkende staat verkeert; plaatsen waar het systeem niet per ongeluk mag spuiten; plaatsen waar een droog systeem wordt vervangen;


4. Herhaaldelijk openen en sluiten pre-action systeem, gebruikt op plaatsen waar het sproeien van water na het blussen op tijd moet worden gestopt;


5. Regendouchesysteem wordt gebruikt voor plaatsen waar de horizontale vuurspreiding snel is en het openen van gesloten sprinklers er niet voor zorgt dat het sproeiwater het brandgebied op tijd effectief bedekt; ernstig Klasse II-plaatsen; vrije hoogte binnenshuis overschrijdt de relevante bepalingen van de" sprinkler specificatie" ;, En moet snel de eerste open haard blussen.