Klasse D droog poeder en metaalbrand

- May 16, 2019-

Klasse D droog poeder en metaalbrand

class D powder

Metalen vuur kenmerken:

1) Hoge verbrandingstemperatuur en sterke warmtestraling. Wanneer het aluminiumpoeder brandt bij een temperatuur tot 3000 graden, is de flare oogverblindend en is het moeilijk om gewone gevechtsuitrustingen te dragen en brandweerlieden om branden van dichtbij te doven.

2) Het is gemakkelijk om slachtoffers te veroorzaken. Vliegend licht metaalpoeder is gemakkelijk te mengen met lucht om stofexplosie te veroorzaken, explosieschokgolven en gas op hoge temperatuur zijn gemakkelijk slachtoffers te veroorzaken.

3) Moeilijkheden bij het vechten. Als er niet genoeg zand of steenpoeder is, is het moeilijk om het brandende lichte metalen vuur op hoge temperatuur zo snel mogelijk volledig te doven.

Metaalbranden worden meestal gedoofd met 7150 brandblusmiddelen. De chemische naam van 7150 is trimethoxyboroxaan, de chemische formule is (CH3O) 3B303, een kleurloze transparante vloeistof gevuld met een drukverlichtende brandblusser voor het redden van magnesium, aluminium, magnesiumlegering, spons en vuur van lichte metalen zoals titanium .