China gaat grenzen stellen aan HFC-koelmiddelen

- May 27, 2020-


Mag 22, 2020

Hoewel het Kigali-amendement nog niet formeel is geratificeerd, heeft China een nieuw quotasysteem opgesteld op basis van een wereldwijde overeenkomst om HFK-koelmiddelen geleidelijk uit te schakelen.


Het nieuwe voorstel van China' s Ministerie van Ecologie en Milieu omvat ook voorschriften voor lekbeheer, recycling en terugwinning, wat kan leiden tot boetes tot {{1}} miljoen yuan ($ 1. 4 miljoen)

De regels zijn van toepassing op de productie, verkoop, gebruik, import en export van HFK's voor gecontroleerde doeleinden, zoals koelmiddelen, schuimmiddelen, brandblusmiddelen, oplosmiddelen, detergenten en spuitbussen.


China is de grootste producent van HFK's ter wereld,&# 39, en produceert ongeveer 70% van zijn airconditioners.

GG-quotum; Het ontwerpplan toont een duidelijke intentie om deze potentiële broeikasgassen aan te pakken, GG-quot; zei Avisa Mahapatra, hoofd van de klimaatcampagne bij de Green Sats, een milieuonderzoeksgroep.

Ze voegde eraan toe:" Het MER prijst China voor het initiëren van dit alomvattende proces ter implementatie van het Kigali-amendement en voor het versterken van de bestaande controlemaatregelen voor ozonafbrekende chemicaliën.


limits of HFC refrigerant use