Chemours klaagt DuPont aan, brengt schokschandaal naar buiten !!

- Jul 15, 2019-

Een recent document van Chemours, fabrikant van koudemiddel r134a, koudemiddel r404a, HFC-gas r407c, F-GAS r410a, airconditioning-koudemiddel r32, e tc, dat werd gescheiden van Dupont, toonde aan dat DuPont een wrede aanpak gebruikte om te voorkomen de kosten voor het opruimen van gevaarlijke chemicaliën.

Volgens gerechtelijke documenten had DuPont negen jaar geleden permanent kunnen stoppen met het lozen van zijn geperfluoreerde verbinding (PFAS) uit zijn fabriek in Fayetteville naar de Cape Fear, maar om een spin-off bedrijf te dwingen verantwoordelijkheid te nemen, besloot DuPont dit niet te doen .

Het bedrijf diende een rechtszaak van 64 pagina's in tegen zijn voormalige moedermaatschappij DuPont, waarin een aantal schokkende beschuldigingen werden genoemd. Als dit waar is, worden de kwaadaardige acties van het bedrijf van $ 1 miljard om te ontsnappen aan de financiële en juridische verantwoordelijkheid voor milieurampen blootgesteld aan de zon.

DuPont zou de werkelijke kosten van zijn milieuzuivering hebben onderschat. In plaats daarvan beperkt DuPont de kosten tot ver onder het niveau dat Chemours moet betalen. Een compensatieclausule in de papieren van het bedrijf beweert dat DuPont altijd van de juridische en financiële lasten afkomt.

Volgens gerechtelijke documenten heeft DuPont “een plan gemaakt om zijn Performance Chemicals-eenheid te splitsen om een nieuw bedrijf te vormen genaamd Chemours, onderdeel van een plan om zijn historische verantwoordelijkheid voor het milieu te verminderen.”

Deze documenten zijn gedeponeerd bij de rechtbank van Delaware en hadden vertrouwelijk moeten zijn. Toen de advocaat van Chemours er echter niet in slaagde een openbare versie in te dienen vóór de door de rechtbank gevraagde termijn, vroeg de Associated Press het Hooggerechtshof van Delaware om de zegels van deze documenten te onthullen zonder iets te doen. wijzigen.

Het document vermeldt dat DuPont in 2010 de opdracht heeft gegeven "een blauwlintenteam van bedrijfsmanagers, wetenschappers en ingenieurs om oplossingen te vinden voor dit erkende probleem". Het bedrijf had $ 60 miljoen kunnen besteden om de uitstoot volledig te beëindigen, of $ 20 miljoen om de uitstoot met 70% te verminderen.

Maar voor DuPont is de beste oplossing, zelfs de meest bescheiden aanbevolen oplossingen, teveel”, schreven gerechtelijke documenten. In plaats daarvan besloot DuPont na het installeren van een $ 2,3 miljoen-systeem om een afvalwaterstroom te elimineren tegen eind 2013 het systeem te sluiten. Toevallig kondigde DuPont destijds plannen aan om Chemours af te stoten - het bedrijf heeft een codenaam: "Beta-project. "

Het Beta-project richt zich op de divisie speciale chemicaliën van DuPont - het is de afdeling die "ervoor zorgt dat DuPont veel milieuverantwoordelijkheden op zich neemt", waaronder PFAS, waaronder GenX.

Het document luidt: "Aangezien dit probleem gemakkelijk kan worden overgedragen aan Chemours, waarom zou u dan geld uitgeven om het op te lossen?"

Dit is inderdaad het geval. Dit jaar hebben Chemours, NC Environmental Quality en Cape Fear River Watch een toestemmingsopdracht ondertekend en een boete van $ 12 miljoen opgelegd aan Chemours. Volgens het document vereist de toestemming om Chemours 'dezelfde technologie te gebruiken die DuPont eerder had geweigerd te installeren'.

Toen DuPont in het voorjaar van 2015 Chemours als dochteronderneming oprichtte, wist het dat de fabriek in Fayetteville PFAS al meer dan 30 jaar aan de Cape Fir River had gelost. Toen het bedrijf het echter privé besprak, garandeerde DuPont dat het bedrijf de milieuvervuiling in de fabriek in Fayetteville kon opruimen door niet meer dan $ 2 miljoen te betalen. Dit cijfer wordt momenteel geschat op $ 200 miljoen en omvat geen boetes die kunnen voortvloeien uit class actions.

Bovendien heeft Chemours honderden miljoenen dollars nodig om verschillende locaties in New Jersey te repareren.

DuPont onderschat ook de kosten voor het oplossen van 3500 rechtszaken. Deze rechtszaken werden aangespannen door mensen die PFAS in drinkwater hadden bij de productielijn van Washington Works in Ohio / West Virginia. “Dit zijn ernstige gevallen. Er zijn honderden kankerpatiënten en anderen hebben andere ernstige ziekten.

DuPont heeft Deloitte ingehuurd om mogelijke proceskosten te analyseren, en Deloitte schat dat DuPont 68% van de geschillen zal winnen. "De resterende zaken kunnen relatief goedkoop worden opgelost" - $ 128 miljoen, inclusief advocatenkosten. Maar DuPont faalde in elke rechtszaak. In minder dan twee jaar kende de jury het slachtoffer $ 671 miljoen toe, veel meer dan vijf keer het maximale bedrag dat DuPont had vastgesteld. DuPont stemde toen in om de kosten met Chemours te delen.

DuPont splitste de schulden van meer dan 80 fabrieken in het bedrijf, waarvan de meeste na de spin-off niet zullen werken, en deze schulden omvatten proceskosten in verband met blootstelling aan asbest en benzeen.

De juridische documenten van Chemours verklaarden dat DuPont de kosten om te voldoen aan een Delaware-wet die vereist dat het spin-off bedrijf solvabel was, sterk had onderschat. Als de werkelijke potentiële kosten worden onthuld, is het duidelijk dat Chemours sinds het begin bijna failliet is gegaan.

Bovendien benoemde DuPont ook drie managers in de vroege raad van bestuur, die blijkbaar onderhandelden namens Chemours. Maar het woord "onderhandelen" is verboden. Integendeel, de rechtbankdocumenten noemen het 'welvaart in Orwell-stijl' en DuPont noemt het 'kalibratie'. Na de spin-off in juli 2015 werd Chemours een onafhankelijk bedrijf en drie leden van de raad van bestuur keerden na ontslag ook terug naar DuPont.

Het document luidt: "Na de splitsing is de situatie van Chemours niet erg goed." De aandelenkoers van het bedrijf zou zijn gedaald van $ 21 per aandeel naar $ 11,48 in één maand en daalde naar $ 3,16 in zes maanden. Tot 85% ontsloeg het bedrijf ook 1.000 werknemers.

In deze juridische documenten betoogde Chemours dat DuPont een precedent schiep. "Als de grootste sanering en juridische kosten niet zinvol zijn, heeft Chemours een onbeperkte verantwoordelijkheid, wat betekent dat DuPont erkent dat het hele splitproces een oplichterij is." Andere bedrijven kunnen dezelfde strategie vanuit de omgeving overnemen. Weg met wettelijke verantwoordelijkheid.

In een verklaring van afgelopen vrijdag zei DuPont dat de rechtszaak van Chemours "ongelukkig" en "ongegrond" was. Het bedrijf ging verder met te zeggen dat het proces van toewijzing van schulden aan Chemours "werd uitgevoerd als onderdeel van de standaard spin-off operatie."

Chemours vroeg de rechtbank om DuPont te dwingen de $ 4 miljard terug te betalen die het tijdens de splitsing van het bedrijf had ontvangen om dividenden aan aandeelhouders uit te keren. Chemours vroeg de rechtbank ook om het aansprakelijkheidsplafond te annuleren en de schadevergoedingsclausule af te schaffen