Kenmerken van koelmiddel

- May 12, 2017-

Het momenteel gebruikte koelmiddel heeft 70 ~ 80 soorten bereikt en groeit meer en meer. Maar slechts meer dan meer dan 10 soorten koeling worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en airconditioning. Het wordt veelal alleen in het volgende gebruikt:

1. Ammoniak (code: R717)

Ammoniak is het meest gebruikte medium-druk medium-temperatuur-koelmiddel. De stollingstemperatuur van ammoniak is -77.7 ℃, de standaard verdampingstemperatuur is -33.3 ℃, bij omgevingstemperatuur is condensatiedruk doorgaans 1.1 ~ 1.3MPa, zelfs wanneer de zomerkoelwatertemperatuur tot 30 ℃ niet groter is dan 1.5MPa. De standaardvolumekoelcapaciteit van ammoniak is ongeveer 520 kcal / m3.

Ammoniak heeft een zeer goed absorberend vermogen, zelfs bij lage temperatuur zal water niet uit de ammoniakvloeistof neerslaan, waardoor het systeem geen "ijsprop" -fenomeen zal hebben. Ammoniak is niet corrosief voor staal, maar de ammoniakvloeistof bevat vocht, koper en koperlegeringen hebben bijtende werking en de verdampingstemperatuur is iets toegenomen. Daarom kunnen koper en koperlegeringen niet worden gebruikt in ammoniak-koeleenheden en mag het vochtgehalte van ammoniak niet hoger zijn dan 0,2%.

De kritische temperatuur van ammoniak is hoger (tkr = 132 ℃), de latente hitte van verdamping is groot, onder de atmosferische druk is 1164KJ / Kg, het koelvolume van het unitvolume is ook groot, de ammoniakcompressor kan kleiner zijn.

Pure ammoniak heeft geen nadelig effect op smeerolie, maar het vermindert het smerende effect van ingevroren olie als er vocht is. Ammoniak is niet gemakkelijk op te lossen in smeerolie, dus het is noodzakelijk om een ​​olieafscheider in het apparaat op te zetten, de smeerolie in de condensor en verdamper te verminderen en de warmteoverdracht van olievervuiling te voorkomen nadat het oppervlak is verkleind.