Carrier: HFO-koelmiddel heeft brede vooruitzichten in de toekomst

- Aug 25, 2019-

Europa: Amerikaanse fabrikanten van airconditioners en koelmiddelen zijn van mening dat het toekomstige HFO-koelmiddel het reguliere koelmiddel voor Europese koelproducten zal worden.

Carrier is op zoek naar de beste koudemiddelproducten om de HFC-134a in schroef- en centrifugaalkoelmachines te vervangen en het koudemiddel R410A in rolkoelmachines, warmtepompen en dakkoelmachines.

In een nieuwe verklaring zei Carrier dat ze toegewijd zijn om oplossingen te bieden die het milieu beschermen en voldoen aan de EU F-Gas-voorschriften. In Europa is het koelmiddelgebruik van Carrier in zijn producten de afgelopen vijf jaar aanzienlijk met 50% verminderd.

Voor schroefkoelers en warmtepompen koos Carrier HFO-1234ze (E) in plaats van koelgas 134a voor auto-airconditioning. HFO-1234ze (E) valt niet onder de EU F-gasregelgeving en de beperkingen van het Kigali-amendement op fluor broeikasgassen. Sinds de lancering drie jaar geleden zijn meer dan 300 AquaForce-koelmachines met HFO-1234ze (E) geïnstalleerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een cumulatieve gebruikstijd van meer dan 2 miljoen uur.

Carrier heeft HFO-1233zd (E) gekozen als het langetermijnkoelmiddel bij uitstek voor centrifugale koelmachines. Omdat de GWP 1 is, wordt deze niet beïnvloed door F-GAS-voorschriften. Dit koelmiddel is gebruikt in de AquaEdge 19DV tweetraps centrifugale unit van de Carrier.

Carrier zei echter dat de huidige compressortechnologie niet compatibel is met HG-koudemiddelen met lage GWP voor commerciële scroll-koelmachines en warmtepompunits.

Sommige oplossingen gebruiken gematigde HFK-koelmiddelen voor GWP en Carrier probeert een reeks koel- en verwarmingsproducten te ontwikkelen die voldoen aan de efficiëntievereisten voor ecologisch ontwerp van 2021 met gematigde GWP-koelmiddelen.

“Deze serie wordt naar verwachting binnenkort gelanceerd om de energie-efficiëntie verder te optimaliseren en dezelfde bedrijfstemperatuurflexibiliteit te hebben als de huidige R410A-units.

Carrier: HFO refrigerant has broad prospects in the future