Bulgaren grijpen 500 kg illegaal koelmiddel aan

- May 22, 2020-

Ambtenaren van het douanepunt Kapitan Andreevo aan de grens met Turkije in het zuiden van Bulgarije hebben bijna 500 kg illegaal koelmiddel in beslag genomen, waaronder koelgas R 134 a, koelmiddel rR 04 a.


De smokkelwaar is op 5 mei ontdekt tijdens een douane-inspectie van een vrachtwagen, bestuurd door een Turkse burger. De douane had de truck geselecteerd voor een grondige inspectie, inclusief het gebruik van röntgenapparatuur.


Officieren ontdekten vervolgens 490 kg R 134 a en R 404 A in 40 illegale niet-hervulbare flessen die verborgen waren tussen de aangegeven goederen.


Het smokkelwaar werd naar verluidt in beslag genomen en de chauffeur van de vrachtwagen werd in rekening gebracht.


De grens lijkt enorm populair bij overvallers. In januari namen de douanebeambten van Kapitan Andreevo 12, 977 kg R 134 een koelmiddel in beslag. Opnieuw werd het koelmiddel ontdekt, verborgen tussen wettelijk aangegeven goederen. Vorig jaar vond een routinematige zoektocht naar een vrachtwagen in Kapitan Andreevo 96 cilinders, in totaal 1123. 2 kg R 134 a en R 404 A onder de gerapporteerde goederen. Vorig jaar werden er andere inbeslagnames gedaan door douanebeambten in Lesovo, ook aan de grens.


illegal refrigerant