2021 F-gasquota verlaagd?

- Jul 06, 2020-

RAC F-Gas Vragenuurpanel suggereert dat kostenstijgingen als gevolg van verdere verlagingen van hun beschikbaarheid theoretisch minder ernstig zouden kunnen zijn, aangezien veel bedrijven worstelen met een verwoestende daling van de vraag als gevolg van Covid-19

fgas-eu-port.jpg


Deskundigen hebben tijdens het laatste RAC F-Gas-vragenuur gewaarschuwd dat de onvoorspelbare marktimpact van verdere grote verlagingen van de F-Gas-quota die in 2021 zullen plaatsvinden, parallel zal lopen met de seismische marktveranderingen als gevolg van de covid-19-pandemie. Maar wat betekent dit precies voor koudemiddelingenieurs en de drive om duurzamere koeling te realiseren?


Een panel van experts voegde zich op 30 april bij RAC-redacteur Andrew Gaved voor het allereerste online vragenuur voor F-gassen van het tijdschrift. Een belangrijk thema van de discussies was hoe de volgende quotaverlaging die vanaf januari volgend jaar plaatsvindt, 40 procent van de bestaande HFK's effectief van de markt zou verwijderen.


Prijsvolatiliteit, zoals te zien bij de vorige verlaging in 2018,is bij het vorige vragenuur bekekenafgelopen oktober als een waarschijnlijke gebeurtenis in de aanloop naar de volgende quotumwijzigingen in 2021, maar het is onzeker of de Covid-19-pandemie de vraag naar koudemiddel kan verergeren of verminderen.


Koelspecialisten die betrokken zijn bij de levering en het gebruik van koelmiddelproducten als gevolg van Covid-19, merken dat ze zich grotendeels richten op het onderhouden van essentiële diensten op gebieden die verband houden met kritieke infrastructuur. Dit omvat het ondersteunen van winkelketens in de detailhandel, de gezondheidszorg en datacenters die allemaal onder zware druk staan ​​tijdens de pandemie.